Gazete Vatan Logo

'İlk adımı atamıyorum o yüzden de bekarım'

Dün vizyona giren Erkek Tarafı filminin oyuncularından biri de Emre Karayel

Beş yıldır oynadığı Testosteron oyununun sinema uyarlaması olan filmde bir grup erkek, ilişkileri ve erkeklik hallerini masaya yatırıyor. Ben de ünlü oyuncuyu aldım karşıma ve başladım sormaya... Karayel hem iş hem de özel hayatının kapılarını sonuna dek açtı...

Filminiz "Erkek Tarafı"nın hikayesi nedir?

Oyun Atölyesi'nde beş yıl boyunca oynadığımız "Testosteron"un sinema uyarlaması. Polonyalı bir yazarın oyunu; orada da sinema filmi çekilmiş. Çok da iyi gişe yapmış; darısı başımıza inşallah.

Kaç günde çekildi?

Bildiğimiz bir şey olduğu için sadece 10 günde çektik.

Tiyatroda oyunu izleyen bu filme niye gitsin?

Bir kere isimler Türkçe olacak. Daha farklı uyarladığımız şeyler de oldu. Tiyatro sahnesi çok başka bir şey; orada detay göremezsiniz. Genel bir plandan oyunu izlediğiniz için oyuncuların bazı mimiklerini kaçırıyorsunuz. Ben bile tiyatroda aynı açıdan gördüğüm için, film çekilirken çok güldüğüm şeyler oldu.

Erkek Tarafı tek mekanda geçen bir film olarak farklı bir yerde duruyor. Üstelik kadın oyuncusu da yok. Gişe açısından risk mi aldınız acaba biraz?

Ben bir oyuncuyum; ben bunları düşünmem ve hesaplamam. Bana proje gelir; iyi olacağına inanırsam da içinde olurum. Aslında bu sıkıntıyı hesaplayanlar yönetmenimiz İlksen Başarır ve yapımcımız oluyor. Ancak onların da kafalarında soru işareti olsaydı tabii ki böyle bir riskin altına girmezlerdi değil mi?

‘Biraz dinlenmek istiyorum’

Bu filme gidin çünkü...

Çok eğleneceksiniz...

Rol aldığınız dizi "Bir Kadın Bir Erkek" altı yıldır devam ediyor. Tiyatro oyununuz Testosteron beş yıl sürdü. Siz uzun ve komik işlerin adamı mısınız?

Son dönemde biraz öyle oldu ama tabii ki sadece komediyle sınırlı değilim; her rolün adamıyım. Önemli olan projenin beni heyecanlandırması. Şimdi de Bir Kadın Bir Erkek'in filmi gündemde, onu da çekeceğiz. Ancak önce biraz dinlenmek istiyorum.

Dizi, film derken ilişkiler konusunda bayağı bir uzmanlaştınız sanırım...

Hiç kimse kadın erkek konusunda uzmanlaşamaz. Çünkü ilişkinin içinde kadın var bir kere. Onun henüz hormonları, denklemleri tam çözülmediği için uzman olmak mümkün değil; durumların uzmanı olursunuz sadece. Uzmanım diyen de yalan söyler.



KISA KISA...

- Yalnız yaşıyorum ama ev işleriyle aram kötüdür. Yardımcım var, o yapıyor.

- Atım benim hobim. Kafamı dağıtıyor. Yarışlarda koşmaya da başladı.

- Tiyatro oyunu, film derken son dönemde en çok kullandığım kelime testosteron oldu.

- Yolda yürürken en çok "Ozi" diye sesleniyorlar.

- Gerçek hayatımda da filmdeki gibi bir arkadaş gurubum var. Liseyi yatılı okudum. Hâlâ görüşüyorum o yatılı tayfayla. Mümkünse ayda bir buluşmaya çalışıyoruz.

- Ticaretten anlarım. Çiftçi çocuğuyum sonuçta.

- Şöhret kavramıyla yaşamıyorum. Bunu bana karşı taraf verdi. Ben işimi yaptım sadece. Rahat bir adam olsam da şöhret tabii ki hayatımı kısıtlıyor. Daha çok bildiğim, tanıdığım mekanlara gidiyorum örneğin.

- Yakışıklı mıyım bilmiyorum ama çirkin bir adam değilim.

‘Çok iyi severim’

Seksi kadın tanımınız ne?

Seksi olabilen kadındır. Kadın çok güzel olabilir ama giyinmeyi bilmiyordur, seksi değildir. Seksi olmak için açılmak saçılmak gerekmez; giyimiyle tarzıyla o havayı yaratabilen kadın seksidir.

Gene filmde bunun esprisi yapıldığı için soruyorum; kadının olmadığı bir dünya nasıl olurdu sizce?

Çekilmez olurdu. Bir kere temiz olmaz, pis olur (Gülüyor).

Hayatınızda aşk varken ve yokken nasıl bir adam oluyorsunuz?

İlişkim var veya yok durumunda değişmiyorum. İlişki yaşarken başka bir adam oluyorsan zaten kaybediyorsun. Çünkü cicim ayları geçtikten sonra karşındaki senin ne mal olduğunu anlıyor ve tekmeyi atıyor. Ben kimse için değişmiyorum. Ama çok iyi severim, gerçekten.

İlişkileriniz niye sürmüyor peki?

Hiç bir fikrim yok. Karşı tarafa sorsanız da ben de öğrensem.

Erkekler her şeyi kadınlara beğendirmek için mi yapıyor?

Evet. Kadınların beni beğenmesi, çekici bulması hoşuma gider. Ama bunun için yaşamıyorum.



‘Erkek beyninden çok hormonlarıyla düşünür’

Kadınlarla ilk tanışma cümleniz genelde nedir?

Ben bunu gerçekten becerebilen bir adam değilim. Bir mekana gidersin, kızla etkileşim olur. Sonra gidersin ve "Merhaba, nasılsın" dersin ve muhabbet başlar. Tavlarsın... İşte bende bu yok. Anahtar, o ilk kelimelerde zaten.

Bu durumda ilk adımı atan hep karşı taraf mı oluyor?

Yok o da olmuyor; o yüzden bekarım (Gülüyor)...

Filmde "Her erkek kadına cinsel obje olarak yaklaşır" diye bir cümle var. Öyle mi sizce de?

Orada filmin söylemeye çalıştığı şey şu; erkeğin niyeti çok basittir. Çok düzdür. Erkek kadına cinsel olarak yaklaşır ve onunla yatmak ister. Bu mantık üzerine düşünür. Öyle dümdüz gider yani; yan tarafta ne var ne yok düşünmez. Ancak kadın önce adamı görür. Sonra onun kendi için en iyi tohumu verecek adam olup olmadığını araştırır. Yani ekonomik haline, yaşına, giyimine vb. şeylere bakar. Erkekse önüne gelenle yatar; beyninden çok hormonlarıyla düşünür. Sonradan beyin devreye giriyor tabii canım (Gülüyor)...

Erkekler daha saf, kadınlar daha mı hesapçı yani?

Yok, o taraf tutmak ve erkekleri aklamak olur. O değil, sadece bilimsel gerçekler bunlar. Bir kadın adamı görünce, "Dur yahu şununla yatayım" demiyor. "Adam hoş, işi de iyi. Konuşması da düzgün" gibi şeyler düşünüyor. Ancak erkek, önce öpüyor sonra "acaba nasıl bir kadın" diyor.

Bir kadında ne olursa vazgeçersiniz?

Yalan söylerse. Hayatımın her alanında yalandan nefret ederim; insanı aptal yerine koyuyorsun.

Bir kadını seçme nedeniniz nedir?

Fiziksel kıstaslarım yok. Karşılıklı bir akış olması lazım. Size çirkin gelen bana güzel gelebilir.

Bir kadın beni en çok, ‘Fenerliyim’ diyerek mutlu eder

Bir kadından en çok duymayı istediğiniz, sizi en mutlu edecek cümle nedir?

‘Fenerbahçeliyim’ demesi olabilir. "Futbolu seviyorum" da olur mesela.

Şu an aşk var mı hayatınızda?

Yok.

Birine sarılmadan uyuyamam demişsiniz. O halde geceleri nasıl uyuyorsunuz?

Yeğenime sarılıp uyuyorum.

Evlilik mutlaka olmalı diyen adamlardan mısınız?

Artık değilim. Olursa olur; olmazsa da yapabileceğim bir şey yok... Çocuk da isterim tabii ki. Doğduktan sonra keyifli ve mutlu bir hayat yaşayacağı ortam olacaksa anlamlı olur ama.

Gündelik hayatta nasıl bir adamsınız?

Agresif bir adamım ama sinirim çabuk geçer. Birini kırdıysam da gider özür dilerim. Bu tarz iniş çıkışlarım oluyor ama iyi bir insan olduğumu düşünüyorum.

Ne kızdırır sizi?

En çok umursamazlık ve aptal yerine konmak.

Haberin Devamı