Gazete Vatan Logo

İki ajanın aksiyon dolu kaçışı

İki ajanın aksiyon dolu kaçışı

Yönetmen Baltasar Kormakur'ın “Zorlu İkili” macerası bu hafta vizyona giriyor. Yönetmen kadar başrol oyuncuları Denzel Washington ve Mark Wahlberg'ın seyirciyi etkileyen yüksek enerjili uyumları seyirciye beklediğinden fazlasını veriyor. Neredeyse her hafta birbirine benzer aksiyon filmlerinin vizyona girmesi ile beklentileri ve heyecanı düşüren filmlerin aksine Zorlu İkili hafta sonu için keyifli bir tercih olabilir.
Bir DEA ajanı ile bir NCIS ajanını karşı karşıya getiren filmin hikayesi yine mafya etrafında dönüyor. Her ikiside birbirinden habersiz kimliklerini saklayarak ortak bir görevde çalışmaktadır. Bir noktada iki ajanda para çalmakla suçlanınca ve bunun bir CIA oyunu olduğunu anlayınce güçlerini birleştirir. Bir yandan kendilerini aklamak ve diger yandan çalındığı iddia edilen paranın hayatta kalabilmek için yerine konması gerekmektedir.

Denzel Washington'ın bilinmeyenleri

- 1954 doğumlu Maerkalı oyuncu, yönetmenlik ve yapımcılık yapıyor.

- Tony Scott'ın en beğendiği oyunculardan.

- Washington, beş kez Oscar'a aday gösterildi.

- İki Altın Küre, bir Tony ve iki Oscar Ödülü (1989 Glory, 2001 Training Day) bulunmakta.

- Babası rahip olan Denzel Washington oldukça tutucu ve dindar bir ailede yetişti. Annesinin kuaför salonu vardı.

- Küçük yaşta çok ağır uyuşturucuya alıştı. Annesi onu ve kız kardeşini bu durumdan ve çevresinden uzak tutmak için 14 yaşında yatılı okula yolladı.

- 1977 yılında üniversitede gazetecilik bölümünden mezun oldu. Ardından San Fransisco konservatuarında tiyatro bölümünü bitirdi.

- Empire Dergisi Washington'ı yaşayan en seksi 100 erkekten biri seçmişti.

- 4 çocuk babası. John David, Katie ve ikizleri Olivia ile Malcolm. Oğlu Malcolm'un adı Malcolm X'e ithafen verilmiş.

- 1995 yılında başrolde Brad Pitt'in olduğu “Se7en” filminde oynamak istemediği için rol Morgan Freeman'a verildi.

- En iyi arkadaşlarından biri Julia Roberts.

Zorlu İkili

AKSİYON

(2 Guns) Y: Baltasar Kormakur
O: Mark Wahlberg, Denzel Washington, Paula Patton, James Marsden Yapım: 2013 ABD

Şirinler 2



(The Smurfs 2) Y: Raja Gosnell O: Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Jayma Mays SES: Katy Perry, Jonathan Winters, Christina Ricci, Shaquille O'Neal Yapım: 2013 ABD

Belçikalı Peyo'nun yaratıcısı olduğu Şirinler yönetmen Raja Gosnell tarafından yönetildi. Okulların tatil olması ile çocukların koşarak gitmeyi beklediği hikaye yine çok renkli ve yine çok heyecanlı. Kötü kalpli, hain Gargamel her zamanki gibi acımasızca iş başında. Şirinler'e benzer bir grup yaratıklar yaratır. Ancak zamanla yapay değil gerçek bir Şirin ile hedefine ve amacına ulaşabileceğini anlar. Bu durumda kendisine bir Şirin gerekmektedir. Ona gerekli formül ve büyüyü sadece Şirine'nin bildiğini öğrenen Gargamel Şirine'yi kaçırır ve Paris'e götürür. Şirine ise bu oyuna kanarak Gargamel’in tuzağına düşer.

Red 2



Y: Dean Parisot O: Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren, Catherine Zeta Jones Yapım: 2013 ABD

2010 yılında yönetmenliğini Robert Schwentke'nin üstlendiği Red filminin devamını bu kez Dean Parisot'ın üstleniyor. Frank Moses, emekli bir CIA ajanıdır ve uzun zaman sonra tek istediği kız arkadaşı Sarah ile tehlikeden uzak dingin bir hayatın tadını çıkarmaktır. Tam bu süreçte Marvin Boggs ise birilerinin peşinde olduğu konusunda tedirgindir. Frank onu ciddiye almaz ve sonrasında Marvin'in öldüğü haberi gelir. Bu arada Marvin'in gerçekten ölmediği ortaya çıkar. Frank, Marvin ve Sarah "The Frog’’ diye bir adamı bulmak için Paris'e gider. Paris'e vardıklarında onları gizli bir Rus ajanı olan Katya karşılar.

Haberin Devamı