Gazete Vatan Logo

House Otel’i hafızalara kazıyan koku

İstanbul’un iki başarılı kadını Zeynep Keyman ve Canan Özdemir güç birliği yapmaya karar verdi. Ve Lokum İstanbul, House Hotel’e adanmış "Istanbul's Rituel" kokusunu yarattı.

House Hotel ve Lokum İstanbul işbirliğine nasıl karar verildi?

Canan Özdemir: Ben zaten Lokum’un çok iyi bir müşterisiyim. Evimdeki mumları, hediyeleri hep oradan alırım. Lokum’un otel serisi çıkaracağını duyunca çok heyecanlandım. Zeynep Istanbul's Rituel kokusunu bize ithaf etti.
Istanbul's Rituel kokusu nedir?
Zeynep Keyman: House Hotel’in kimlik kokusu olacak.
Canan: Istanbul's Rituel, bizim tarihi mekanlarda olmamızdan ilham alınan bir koku. Geçmiş ve geleceği birleştirmemiz açısından da önemli.

‘Şehrin kültürünü hissettiriyoruz’

Zeynep nasıl buluştun House Hotel ile?

Zeynep: İstanbul'a özgü az marka var. House Hotel de bunların en başarılısı. Butik otel anlayışına mükemmel bir bakış açısı getirdi ve İstanbul’un en güzel yerlerinde konumlandırdı. Ortaköy’deki her üç dinin bir araya geldiği yerde... Son kokumun konseptine bire bir uyuyor; Roma, Bizans, Osmanlı... Tüm geçişleri yakalayan bir koku. Bu kesişmelerde House Hotel’leri görüyoruz zaten. Bu eski kültürlerden kalma tınıları bu koku ile hissetmelerini sağlıyoruz. House Hotel’lerin konsepti, yemeği ve duruşuna bayılıyorum. Aynı vizyonu paylaşıyoruz. İstanbul dünyanın en güzel şehri. Üzerinde ayrı bir dünya var. Her gün kazıdıkça, her gün besleniyoruz.
Canan turizm ile alakalı bir iş yaptığı için şanslı. İnsanlar maalesef yeni keşfetmeye başladı buraları.
Canan: Yurt dışında İstanbul deyince hemen anlıyorlar. Eskiden ise bilgi olarak festen öteye gidilmiyordu.
Zeynep: İstanbul’la ilgili bizden daha çok bilgiye sahip oldular.

Sabun ve parfümleri anı olarak satılacak

Bu ürünler otellerde satılacak mı?
Canan: Satılmaya başlanacak; şampuan, sabun, parfüm, mum olarak. Otellerden anı alarak gitmek çok önemli. Bir otelde misafirin uyum sağladığı ürünü satmak gerekiyor.
Zeynep: Bilinenin dışında yorum katmak bambaşka bir şey. Fabrikasyon bir şeyle karşılaşmak başka, bir de oranın lokal ürününden faydalanmak başka... Lokal tatların ve kokuların peşindeyiz artık. Onları ancak içinde olursan keşfediyorsun. Bu kadar özel bir otel konseptinin bunu misafirine sunması önemli. Koku dünyası soyuttur. O kokuyu alınca hemen anılar ve otel aklına gelecek.

Haberin Devamı