Gazete Vatan Logo

Hamilelikle ilgili hurafeler!

Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren hurafelerle karşı karşıya kalırsınız. Özellikle annelerimizden, anneannelerimizden ya da yaşça büyük yakınlarımızdan duyduğumuz ve attığımız her adımı kısıtlayan bu hurafelerin büyük çoğunluğu bilimsel gerçeklerle örtüşmediği halde, girdiğimiz hamilelik psikolojisi ve bebeğimizi koruma içgüdüsüyle çoğu kez bu hurafelere göre yaşamaya başlarız.

İşte hamilelikte yanlış olan hurafelerden sadece birkaçı:

Ye ekşiyi al Ayşe’yi, ye tatlıyı al Hakkı’yı
Bu hurafeye göre hamile annenin canı ekşi şeyler isterse kız, tatlı şeyler isterse erkek çocuğu olacağına inanılır. Halbuki bu durum tamamen annenin o anki fiziksel ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır. Çocuğun cinsiyetiyle hiçbir alakası yoktur.

Hamilelikte saç kestirilmez, bebeğin ömrü kısa olur Tamamıyla yanlış bir söylentidir, bilimsel hiçbir gerçekliğe dayanmaz. Hamile kalan anne bakımından ödün vermek zorunda değildir. Sadece deri yoluyla bebeğine ulaşabilecek boya, oryal gibi kimyasallara dikkat edilmelidir. Manikür, pedikür gibi işlemlerde de sadece hamilelikte değil her zaman yapılması gerektiği gibi hijyen birinci derece önemlidir.

7 aylık doğan çocuk yaşar, 8 aylık doğan çocuk yaşamaz
Bu da tamamıyla yanlış bir hurafedir. Bilimsel olarak bir bebek anne karnında ne kadar fazla vakit geçirirse bu onun gelişimi için o kadar önemlidir. Bu şekilde bakıldığında 8 ay anne karnında kalan bir bebek 7 ay kalana göre daha avantajlıdır.

Hamile kadın bir hayvana bakarsa bebeği ona benzer Böyle bir şeyin mümkün olamayacağını anlatmak çok zor olmasa gerek. Eğer öyle olsaydı şu an hayatta olan pek çok insanın suratı kedi veya köpeğe benziyor olurdu!

Ayva yiyen hamile kadının çocuğu gamzeli olur
Gamze tamamıyla genetik yoldan geçen bir özelliktir. Şayet sizde gamze yoksa, hamilelikte ayva yediyseniz ve bebeğiniz doğduğunda onda gamze olduğunu fark ettiyseniz, bunun nedeni yediğiniz ayva değil atalarınızdaki genetik kodlardır.

Haberin Devamı