Gazete Vatan Logo

Hafta sonu bu sergiler kaçmaz!

Hafta sonu bu sergiler kaçmaz!

Hava sıcaklıkları arttı güneş yüzünü gösterdi. Evde oturmayıp dışarı çıkmanın tam vakti.
Hem baharın tadını çıkaracağınız hem de
kültürel bir tur yapacağınız rotalar belirledik.
İstanbul’un en güzel yerlerinde konumlanan müzelerdeki sergiler bu hafta sonu kaçmaz!

İstanbul Modern

Boğaz’a karşı modern sanat

Karaköy’deki İstanbul Modern, şehrin en iyi manzarasına sahip müzelerden biri. İçerisinde bulunan restoranıyla beraber son yıllarda tam bir cazibe merkezi haline geldi. İstanbul Modern’de bu hafta sonu kaçırılmayacak üç sergi var: Geçmiş ve Gelecek, Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar, Fantastik Makineler... Ayrıca hafta sonları müzede çocuklara özel atölyeler de var. İstanbul Modern restoranın yemekleri çok leziz. Lokasyon olarak cazip bir yerde bulunan müzede sergileri gezdikten sonra Karaköy’de yeni açılan ufak galeriler ve kafelerde keyifli bir pazar geçirebilirsiniz.


Borusan Contemporary



Perili Köşk’ün esrarengiz
havası


Rumeli Hisarı’ndaki Borusan Contemporary’de de yepyeni bir sergi başlıyor: “Datascape”. Rumelihisarı’ndaki Perili Köşk’te konumlanan müzenin teras manzarası muazzam. Müzeden çıkıp sahilden
Bebek’e yürüyüp Bebek Parkı’nda güneşli havada çocuğunuzla keyif yapabilirsiniz. Bebek Kahve de soluklanmak için iyi bir seçenek.

Topkapı Sarayı



Tarihi Yarım Ada’da geçmişe yolculuk

Tarihi Yarım Ada da İstanbul’u yeniden keşfetmek için en güzel yerlerden biri. Topkapı Sarayı Müzesi’nde ise Piri Reis’ten Önce ve Sonra Haritalar sergisi açıldı. Hazır Sultanahmet’deyken etraftaki etnik dizayn edilmiş kafelere uğrayın. Geleneksel Sultanahmet köftecisi ya da teknelerde satılan balık ekmeklerden mutlaka tadın.

Sakıp Sabancı Müzesi

Eşsiz bahçesinde baharı karşılayın

Bahar dönemi için yeni sergilere kapılarını açanlardan biri de Sakıp Sabancı Müzesi... Oryantalizmin 1001 Yüzü sergisinde oryantalist eserler sergileniyor. Emirgan’daki müze İtalyan peyzajlar ile hazırlanan muhteşem bir çiçek bahçesine sahip. Şu aralar bahçenin tadını çıkarmanın tam zamanı. Hazır Emirgan’a gelmişken tarihi yalıların arasında gezinmek de ayrı bir keyif.

Arter

İstiklal Caddesi’ne karışmanın zamanı

Vehbi Koç Vakfı projesi olan “Arter” çağdaş sanatı en iyi destekleyen sergi alanlarından biri. İstiklal Caddesi’nin bitimine konumlanan sanat merkezinde iki önemli sergi kapılarını açıyor: Hayalet Görüntü ve Hatırlamayı Unutma. İstiklal Caddesi’nin bu en kalabalık gününde sergiden hemen sonra sokağa karışıp yakındaki İtalyan dondurmacılara ve Çiçek Pasajı’ndaki restoranlara
mutlaka uğramalısınız.

Haberin Devamı