Gazete Vatan Logo

Güzel yemeğin sırrı taze malzemelerde

Markafoni'nin kurucusu İdil Tatari özel yemek davetleri için masa hazırlamanın inceliklerini, pratik yılbaşı menüsünü ve özel tariflerini paylaştı.

Güzel yemeğin sırrı taze malzemelerde

Yemek pişirme aşkın nasıl başladı?

Küçüklüğüm mutfakta anneannemi izleyerek, farklı lezzetleri, baharatları öğrenerek geçti. Ali’ye hamile kaldığımda işime ara verdim ve soluğu aşçılık okulunda aldım.

Yeme içme trendleri neler?

Yeme içme alanında bir sadeleşme var. Mevsimsel malzemelerle, pratik, hızlı ve modern sunumlar artık daha çok ilgi çekiyor. Ben de bu doğrultuda, pratik, lezzetli ama farklı tariflere yer veriyorum.

Davet masasında neler olmalı?

Renkli çiçekler sofralarımın olmazsa olmazı. Şamdanlar ya da küçük mumlarla ışıltı lı bir ambians yaratılabilir. Yemek süresince hafif bir müzik de ambiansa olumlu bir etki yapar.

Davet menüsü hazırlarken nelere dikkat edersin?

En önemlisi gelen misafirin neyi yiyip neyi yemediği. Servis edeceğim yemekleri mutlaka mevsim sebze ve meyvelerinden yaparım. Güzel bir yemeğin en önemli kuralı taze malzemeler. Eğer ağır bir ana yemek varsa, başlangıç ve yardımcı yemekleri daha hafif tutarım. Lezzetli ve gösterişli bir tatlı ise misafirlerin sofradan mutlu kalkması için şart.

Haberin Devamı

Pratik bir yılbaşı menüsü için önerilerin neler?

Badem Çorbası, Taze Otlu Salata, Biberiyeli Patates, Fırında Hindi But ve Limonlu Parfe.

Fırında Hindi But

Malzemeler

- 1 adet Hindi But (1kg)

-8 adet Arpacık Soğan

-1 adet Havuç

-2 adet Kereviz Sapı

-3 diş Sarımsak

-150 ml Kırmızı Şarap

-500 ml Tavuk Suyu

-2 dal Kekik

-2 dal Biberiye

-1 yk Tereyağı

-1 yk Un ÂSıvıyağ

-Tuz, Karabiber

Yapılışı;

Hindilerin mühürlendiği kızgın tavada sebzeleri soteleyin, kokusu çıkınca biberiye ,kekik ve kırmızı şarabı tavuk suyuyla kleyin ve kaynatın. Hindiyi tekrar tavaya alın 170 derece fırında iki saat pişirin. Tereyağı ve unu kavurun. Son olarak bu sosu tavada kalan suyla karıştırarak hindinizi sosuyla servis edin.

Badem Çorbası

Malzemeler:

-250 ml Tavuk Suyu

-250 ml Süt

-1,5 yemek kaşığı Tereyağı

-1 yemek kaşığı Un

-130 gram kabukları soyulmuş Çiğ Badem

-1/2 çay kaşığı Yenibahar

-Tuz, Karabiber

Yapılışı;

Bademi rondodan geçirin. Tereyağını eritip unu ekleyip 23 dakika kavurup bademleri de katın. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak ekleyin. Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 10-15 dakika pişirin. Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri kavurduktan sonra çorbanın üzerini süsleyin.

Haberin Devamı

Limonlu Parfe

Malzemeler

-200 gram Eti Cici Bebe

-400 ml Krema

-2 adet Limon

-2 adet Yumurta

-1 su bardağı Toz Şeker

-Tuz

Yapılışı;

Yumurta beyazlarıyla şekeri ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve kremayı yumurta beyazlarına ekleyin. Cici bebeleri rondodan geçirin. Servis tabağına cici bebelerin yarısını sürün. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve üzerine kalan cici bebeyi serpin. Buzlukta donduktan sonra servise hazır.