Gazete Vatan Logo

En kapsamlı proje

Sabancı’nın eski fabrika arazisine Avcılar’ın en büyük konut projesi inşa edilecek

Gül İnşaat ve Toya Yapı, 100 milyon TL yatırımla Avcılar’da Sabancı Holding’den satın alınan eski İnsa iplik fabrikasının bulunduğu arazide ilçenin en kapsamlı projesini satışa çıkardı. Avcılar’da kalan son büyük arazide başlatılan ‘Avcılar Park’ta 39 dönümde 275 daire ve 50 mağazanın yer alacağı 19 blok yükselecek. 25 dairenin sahibini bulduğu projede büyüklüğü 125 ile 275 m2 arasında değişen dairelerin fiyatları ise 275 bin ile 750 bin TL arasında yer alıyor.

Otoport, Güneşli Park, Skyport, Perla Vista, Loca, Metroport, Rose Marine, Fly Inn, Colorist gibi birçok konut ve AVM projesine imza atan Gül İnşaat, Toya Yapı ortaklığı ile Avcılar’ın en kapsamlı ve büyük projesini satışa çıkardı.

Sabancı Grubu’ndan 2005 yılında satın alınan ve İnsa fabrikasının bulunduğu 39 dönümlük arazide başlatılan ‘Avcılar Park’ adındaki proje, 19 blokta 275 daire, 50 mağaza ve bir süpermarketten oluşacak. 100 milyon TL’ye malolan projenin Eylül 2013’te teslim edileceğini belirten Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın; “Avcılar Park 10 futbol sahası büyüklüğünde, 39 bin metrekarelik dev bir alanda yer alıyor. Açık-kapalı yüzme havuzları, fitness merkezi, Türk hamamı, Sauna ve SPA merkezinin yer aldığı bin 500 metrekarelik sosyal tesis alanının yanı sıra daire sakinleri ayrıca her sabah Marmara Denizi’ne veya 24 bin metrekarelik dev bahçeye karşı uyanmanın da keyfini yaşayacak” dedi. Dairelerin metrekare fiyatlarının 2 bin 500 TL’den başlayacağını söyleyen Aydın, ön satışların başladığı projede 20-25 dairenin satıldığını belirterek, “Avcılar Park’ta, 2+1’den 4+1’e 3 farklı daire tipi ile 3+1, 4+1, 5+1 teraslı çatı dubleks alternatif daireler bulunuyor. Projede büyüklükleri 125 metrekareden 257 metrekareye kadar farklı dairelerin fiyatları 275 bin lira ile 750 bin lira arasında değişiyor” diye konuştu.

Bloklar 4 katlı

Projeden 150 milyon TL gelir beklediklerini ifade eden Aydın, projenin deprem riskine karşı 4 katlı tasarlandığını sözlerine ekledi. Avcılar Park’ın ana ulaşım yollarına, İDO iskelesine ve Atatürk Havaalanı’na olan yakınlığına dikkat çeken Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu ise, Avcılar Park’ın semtte inşa edilen bu büyüklükteki ilk proje olduğunu belirterek “Yoğun yerleşimin bulunduğu Avcılar’da bu büyüklükte bir proje için uygun bir arazi yok. Proje için iki bağımsız parseli birleştirilerek 39 bin metrekarelik dev bir alan oluşturuldu” dedi. Araziyi 2005 yılında Sabancı Holding’den satın aldıklarını, burasının eski İnsa İplik fabrikasının bulunduğu arazi olduğunu söyleyen Topaloğlu, “Projede 6 ay evvel de Gül Proje ile yüzde 50-50 ortaklık yaptık. Arsanın 2005 yılındaki maliyeti 9 milyon dolardı” şeklinde konuştu.

36 aya 0 faiz ve peşin ödemede % 10 indirim var

Her dairenin kendine ait kapalı otopark yerinin bulunduğu projede 24 saat güvenlik hizmeti de sağlanıyor. Yaşayanların doğa ile iç içe yaşam sürmeleri için özel peyzaj ile tasarlanan 24 bin metrekarelik bahçede; çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri, süs havuzları, koruluklar, şelaleler ve yürüyüş parkurları ile geniş yeşil alanlar da yer alıyor. Projede 36 aya 0 faiz ve peşin ödemede yüzde 10 indirim imkanı da sunuluyor.

Ukra City’de faiz kalktı, aylık taksit 1000 TL’ye düşebiliyor

Banka konut kredisi faizlerinin yükselişe geçtiği şu günlerde Ukra City, konut kredisinde faizi ortadan kaldırdı. Ukra City’den ev almak isteyenler, bu kapsamda 100 bin TL’lik bir daireye yüzde 25 peşinatla faizsiz olarak 60 ay vade ile 1.250 TL’lik taksitlerle sahip olabilecek. Arzu edilirse eklenebilecek ara ödemelerle aylık taksitlerin çok daha düşük tutara indirilebildiği projede Ukra İnşaat finansmanıyla sağlanan kredi için herhangi bir kefil veya garanti şartı aranmıyor. “0 faiz” kampanyası çerçevesinde Ukra City‘de fiyatlar 100 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Bugüne kadar yüzde 78’i satılan projede arzu edenler 6.,12. ve 18. aylarda 5 bin TL ara ödeme yaparak aylık taksit tutarını 1000 TL’ye düşürülebiliyor. Toplam 2 bin 500 konut ve 70 işyeri yapılacak projenin 1.646 konutluk ilk fazı satışta bulunan ve bugüne kadar 1.295 konutun sahiplerini bulduğu Ukra City’de 7 blok inşa ediliyor. Projede fitness merkezi, sauna, tenis kortu, açık-kapalı yüzme havuzu, kapalı otopark, çocuk oyun alanları ve sosyal tesis gibi donatıların yanı sıra 70 adet mağaza da bulunuyor. Ayrıca projede 24 saat sıcak su, merkezi uydu yayını, 24 saat güvenlik, jeneratör, aydınlatma, yangın söndürme gibi sistemler de yer alıyor.

Evviva Gümüş City’den günde 10 TL’ye ev fırsatı

Esenyurt’ta Evviva Residence ve Evviva Yaşam Merkezi adlı iki projeyi hayata geçiren Bulut İnşaat, “Günde 10 TL’ye ev” kampanyasını aynı bölgede inşa ettiği Evviva Gümüş City projesinde de sürdürüyor. 1+1, 2+1, 3+1 daire seçenekleriyle 2 bin 600 konut ve 120 ticari alandan oluşan projede taksitli fiyatlar; 65 m2 1+1’lerde 69 bin 875 TL, 110 metrekare 2+1’lerde 118 bin 250 TL, 140 metrekare 3+1’lerde 150 bin 500 TL. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanan dairelerin fiyatları ise; 62 bin 900 TL ile 135 bin 100 TL arasında. Aidatlar ise 60 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Konut sahiplerinin ve misafirlerin resepsiyonda karşılandığı Evviva Gümüş City’de; güvenlik görevlilerinin yanı sıra, 7/24 kayıt yapan kameralar ve kartlı giriş sistemi bulunuyor. Evviva Gümüş City, sakinlerinin kaygı taşımadan çocuklarını parka bırakabilecekleri, kapılarını kapattıktan sonra evlerini düşünmeyecekleri güvenli bir yaşam alanı sunuyor.

ARTIK Sadece mimar ve mühendisler şantiye şefi olabilecek

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde Değişiklik Öngören Yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, konusuna ve niteliğine göre yapım işlerini yapı müteahhidi adına yöneterek uygulayan şantiye şefleri, mühendis ve mimar diplomasına sahip teknik personel olacak. Önceki yönetmeliğe göre, teknik öğretmen veya tekniker diplomasına sahip teknik personel de şantiye şefliği yapabiliyordu.

Yapı Denetim kuruluşlarının, ilgili idareye vereceği belgelerde de noter tasdiki aranmayacak. Yönetmeliğin, yardımcı kontrol elemanı ile ilgili bölümü ise şu şekilde değiştirildi: “Yardımcı kontrol elemanı, her yıl Bakanlık tarafından yayımlanan Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğe göre 3b (dahil) grubuna kadar olan ve inşaat alanı 15.000 metrekareyi geçmeyen bir yapının denetimi üstlenildiğinde, yapı denetim kuruluşunda kontrol elemanı yerine görevlendirilir.” Önceki yönetmelikte, Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğe göre 3b grubu hariç tutulmuştu.

Haberin Devamı