Gazete Vatan Logo

Dünya popo kaldırmak için Türkiye’ye geliyor

whatclinic.com’a göre sağlık turizminde Türkiye ‘popo kaldırma’ ameliyatlarıyla 6’ncı sırada yer alıyor. İki yılda yurt dışından Türkiye’ye bu ameliyat için gelenlerin sayısı yüzde 150 artış gösterdi. Türkiyeli kadınlarda ise burun ve meme estetiği başı çekiyor.

Güneş ve tropik sahiller bir yana milyonlarca Avrupalı ve Amerikalı tatillerini artık estetik kaygıyla bıçak altına yatmak için değerlendiriyor. Dünya çapındaki sağlık oluşumu whatclinic.com, dünyadaki en popüler ‘estetik turizm noktaları’ belirledi. Türkiye bu listede popo kaldırma ile 6’ncı, saç ekimi ile 8’inci sırada. Araştırmada popo estetiği için Türkiye’ye gelenlerin sayısı son iki yılda yüzde 150 arttı. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı, popo kaldırma ameliyatının Türkiye’dekiler için en çok tercih edilen estetik ameliyatlardan olmadığını ancak yurt dışından gelen talebin bu yönde ağırlık kazanabildiğini söylüyor ve ekliyor; “Amaç popoyu şekillendirmek ve yükseltmek, beli çukurlaştırmak ve inceltmek. Bu amaçla gerekli yerlere liposuction yapılıp yağ alınırken, poponun üst tarafı yağ enjeksiyonları ile desteklenir. Yağın yeterli olmadığı durumlarda silikon protezler kullanılabilir. Popo kaldırma kombine bir prosedürdür.”

Protezler kas içine yerleştirilmeli

Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Bilkay, popo kaldırma operasyonunun Türkler tarafından çok rağbet görmediğini belirtiyor. “Popo estetiği için yapılan ameliyat ve uygulamalar genel olarak; yağ ve dolgu maddesi enjeksiyonları, silikon popo protezleri, oto implant, liposuction (yağ alımı) ve popo cildindeki sellülitin tedavisi şeklinde özetlenebilir” diyor ve en yaygın yöntemleri şöyle sıralıyor: Silikon popo protezleri; yapı olarak silikon meme protezleri ile birebir aynı olan protezler. Aynı memede olduğu gibi küçük bir kesi ile gluteal kasların içine yerleştirilirler. Buradaki önemli konu, bu protezlerin mutlaka kas içine yerleştirilmesi. Deri ya da kas zarı altına yerleştirilirse yer değiştirebilir ya da elle hissedilebilirler. İyileşme dönemi yaklaşık 2 hafta civarında, ancak en kalıcı yöntem. Oto implant, genellikle aşırı kilo vermeye bağlı olarak vücutta ve popo bölgesinde sarkma meydana gelmiş kişilerde uygun yöntem.

İDEALİ YÜZDE 50 KAS YÜZDE 50 YAĞ

Estetik Cerrah Dr. Osman Şenel ise popo ameliyatlarının gerek yurt içi gerek yurt dışı taleplerinin arttığını söylerken, ideal popoda yüzde 50 kas yüzde 50 yağ olması gerektiğini söylüyor. Şenel, “Popo ameliyatları genel ya da bölgesel anestezi ile yapılır ve iyileşme süreci oldukça kısadır. Büyük ve sarkmış bir poponun müdahalesi zordur her zaman istenilen sonucu vermez. Çünkü büyük bir popoyu küçültmek mümkün değildir. Dolayısı ile bu rahatsızlıkla bana danışan hastalarıma her şeyi anlatırım. Küçük bir popoyu, yuvarlak olduğundan daha büyük gözüken güzel bir popo haline dönüştürebiliriz. Başarılı sonuca ulaşmak için kişinin anatomik çatısı çok önemlidir” diye ekliyor.

Estetik turizminde dünya durakları

1) İş protezi/Tayland

2) Burun estetiği/Çek Cumhuriyeti

3) IVF (tüp bebek)/Çek Cumhuriyeti

4) Porselen kaplama/Tayland

5) Diş implantları/Macaristan

6) Popo kaldırma/Türkiye

7) Karın estetiği/Belçika

8) Saç ekimi/Türkiye

9) Meme protezi/Polonya

10) Yumurta donörlüğü/ Yunanistan

Saç ekimi için geçen yıl toplam 4.5 milyon turist Türkiye’ye uçtu

Saç ekim uzmanları Emine Saykı ve Meral Tala, Türkiye’nin saç ekiminde en çok Ortadoğu’dan turist aldığını söylüyor. Geçen yıl saç ekimine yurt dışından sektör olarak en az 4,5 milyon hasta geldiğini belirten Saykı ve Tala, “Ortadoğu’nun haricinde bize Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinden de yoğun talepler geliyor” diyor. Saç ekimi, saç köklerinin alınıp kel bölgelere enjekte edilerek yapılıyor. Bir aydan itibaren sonuç vermeye başlıyor. Türkiye’de saç ekiminin yanı sıra sakal ve bıyık ekimi de artmaya başladı.

Herkes Kuzey Avrupalı yüzü istiyor

İstanbul Florance Nightingale Hastanesi’nden Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahı Doç. Dr. İlker Yazıcı, Türkiye’de burun estetiğinin çok talep görmesine dikkat çekti ve Türkiye’de popüler diğer estetik türlerini anlattı. Yazıcı, dünyada da Türkiye’de de estetik talebinde bulunanların büyük oranının Kuzey Avrupalı yüz tipine sahip olmak istediğini dile getiriyor. Ancak ona göre dikkat edilmesi gereken ilk nokta, kişinin doktorla doğru bir iletişim kurmararak hareket etmesi ve popüler olanı değil kendine, vücuduna en uygun yöntemi ve şekli belirlemesi.

Burun estetiği: Etnik problemimiz sırtı kambur burunlar

“Bazı ülkelerde etnik dediğimiz özellikler vardır. Türkiye’de genel problemler burun sırtındaki kambur, burun ucundaki kalınlık ve düşüklük. Ancak bu sorunların hepsi etkili modernize edilmiş klasik tekniklerle çözülebiliyor. Dikişler 5-7 günde alınıyor, 3 güne işbaşı mümkün.”

Jinekomasti: Erkekler yaz aylarında en çok bunu yaptırıyor

“Normaldan büyük meme yapısına sahip oldukları için tişört giyemeyen erkek hastalarımız var. Genelde erkekler bunun cinsel bir bozukluk olduğu endişesiyle geliyor ama bu olasılık çok çok nadir.”

Terlemeye karşı çözümler artıyor

“Botoks enjeksiyonu ile 5 ila 6 aylık süreyle terleme engellenebiliyor. Kalıcı bir çözüm için ise deri altındaki ter bezlerini suya hassas bir lazerle hasarlayarak etkili bir tedavi yapabiliyoruz.”

Meme estetiği: Gençler büyütüyor yaşlılar toparlıyor

“Türkiye’de meme estetiği yaş gruplarına göre değişmekle beraber genelde genç yaş grubundaki hastalarımız meme büyütme amacıyla daha ileriki yaştaki hastaları ise küçültmek ya da sarkık meme yapısını düzelttirmek için geliyor.”


Haberin Devamı