Gazete Vatan Logo

Çapkınım, çapkınsın, çapkınız!

Geçen hafta gündeme ABD Başkanı Barack Obama’nın çektirdiği bir fotoğraf damgasını vurdu. Poz belki masumdu ancak Amerikan başkanlarının adı çıkmış bir kere... Bill Clinton’dan John F. Kennedy’e hikâyeleri malumunuz. Üstelik sadece Amerikan liderler de değil. İşte çapkınlıklarıyla nam salmış ünlü siyasetçiler.

Güney Afrika’nın Johannesburg kenti... 2010 Dünya Kupası’nın oynandığı Soccer City stadyumu... Binler efsanevi lider Nelson Mandela’ya veda etmek için toplanmış. Ama töreni ikinci plana itecek bir fotoğraf çekildi o sırada. O karede ABD Başkanı Barack Obama, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile ‘selfie’ yani kendi telefonuyla kendi fotoğrafını çekerken görülüyordu. Hemen yanı başlarında onları izleyen First Lady Michelle Obama ise hayli mutsuzdu. Kıskançlık krizi yaşadığı konuşuldu. Fotoğrafı çeken AFP foto muhabiri Roberto Schmidt, açıklama yapmak zorunda kaldı, ‘Öyle değil’ dedi. Ancak yeterli olmadı. Hatta Michelle Obama’nın eski kıskançlıkları bile serildi ortaya. İddialara göre Michelle Obama olup olmadık zamanlarda Beyaz Saray’a gelip eşini kontrol ediyordu. Üstelik Obama’ya yakın olan tüm kadınları da yakın takibe aldırmıştı. Oprah Winfrey, Obama’nın ilk döneminde Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Hillary Clinton ve güzel aktris Scarlett Johansson First Lady’nin yasaklılar listesindeydi. İddialara göre bunların nedeni ise Bayan Obama’nın eski tecrübelerden ağzının yanmış olmasıydı.

Bill Clinton’ın ünlü Oval Ofis macerası

Yıl 1995... Amerikan hükümeti, bütçe krizi nedeniyle kepenk indirmiş, Beyaz Saray bomboş... İşte bu sırada bir yasak aşk alevlendi Washington’da. Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve stajyer Monica Lewinsky idi bu aşkın kahramanları. 1998’e kadar ilişkileri devam etti. Lewinsky’nin bir arkadaşı olayı basına sızdırınca kıyamet koptu. Başkanın çalışma yeri olan Oval Ofis’te bir araya geliyordu ikili... Önce inkâr etse de daha sonra Clinton da kabul etti ilişkiyi. Atanan savcılar skandalla ilgili en ince ayrıntıları içeren rapor bile sundu Kongre’ye. Hillary Clinton ise yaşananlara rağmen eşinin yanında durarak tüm dünyayı şaşırtacaktı.

Kennedy’nin kadınları

Yıllardır Marilyn Monroe’nun ‘İyi ki doğdun’ şarkısıyla sembolleşti John F. Kennedy’nin çapkınlığı... ABD’nin 35. Başkanı adeta bir film yıldızını andırıyordu. “Her gün seks yapmazsam başım ağrıyor” diyordu açık açık. Eşi Jackie tüm kadınların hayran olduğu bir moda ikonuydu. Ancak Kennedy, 1963’te suikasta uğradığı güne kadar onlarca farklı kadınla birlikte oldu. Marilyn Monroe ve Marlene Dietrich gibi ünlü aktrislerden, Beyaz Saray stajyerlerine... Ölümünün 50’nci yılı için yayınlanan yeni biyografisi de çok ses getirdi. Kitaptaki iddialara göre, Jackie Kennedy eşini başka kadınlarla görmemek için Beyaz Saray’a, hatta Washington’a bile hiç gelmezdi.

Berlusconi’nin ‘bunga bunga’ partileri

Çapkınlık ve siyaset denince akla ilk gelen isim, İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi... Kadınlara olan düşkünlüğü ve fırtınalı özel hayatı herkes tarafından biliniyor. 18 yaşının altında kadınlarla para karşılığında birlikte olduğu gerekçesiyle hakkındaki davalar sürüyor. Üstelik bu süreçte eşi tarafından terk edildi. Dokunulmazlığı kaldırıldı. Birlikte olduğu eskort kızlardan biri, Patrizia D’Addario hakkında kitap yazdı. Berlusconi’nin sık sık grup seks partileri verdiğini iddia etti.

Mitterrand’ın gayrimeşru kızı

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand’ın gayrimeşru bir kızı olduğu ortaya çıktı yıllar sonra. İlk kez 1994 yılında, Mazarine 20 yaşındayken bir restoranda görüntülendi François Mitterrand ve kızı. Daha sonra kamuoyuna tanıttı Mitterand kızını. Büyük olay oldu. Mitterrand’ın ölümünün ardından, kızı ‘Mühürlü Dudaklar’ kitabını yazdı, ‘devlet sırrı’ olarak geçirdiği gizli yıllarını anlattı. Her akşam babasının Paris’teki dairelerine gelerek kendisini ve annesini gördüğünü söyledi. Üstelik Mitterrand’ın eşi Danielle bunu biliyor ancak göz yumuyordu.

Haberin Devamı