Gazete Vatan Logo

Bu yaz onlarla coşacağız

Bu yaz onlarla coşacağız

Dünya yıldızları ülkemizde konser vermek için resmi geçit yapacak. Ünlü sanatçıları canlı kanlı dinlemek için gün sayarken organizasyonların perde arkasındakilerle konser rehberini hazırladık.



Rihanna ve Iron Maiden’dan nefes kesen sahneler

Pozitif Live Türkiye’deki en uzun soluklu festivali Vodafone Istanbul Calling’i müzikseverlere sunuyor. Konserleri Pozitif Live’ın Müzik Direktörü Murat Abbas detaylandırdı:

- “30 Mayıs günü BJK İnönü Stadyumu’nda gerçekleşecek Rihanna konseri ile festival başlayacak. Şu anda tüm dünyanın hakkında konuştuğu, bir numaralı pop starı.

- 7 Haziran’da BJK İnönü Stadyum Tiesto’yu ağırlayacak. Bu konser ülkemizde bir DJ’in ilk defa stadyumda izleyiciler ile buluşmasını da sağlayacak. Â 23 Haziran’da Parkorman’da

The National sahnede olacak. Â 29 Haziran’da yine BJK İnönü Stadyum’da The Prodigy dev bir dans müzik partisi düzenleniyor.

- 30 Haziran’da Parkorman’da ise Jared Leto’lu Thirty Seconds To Mars sahnede.

- 2 Temmuz’da yine Parkorman’da sahnede tam bir büyücü olan Sigur Ros var. Yarattıkları görsel şovun eşi benzeri yok. Â 7 Temmuz’da BJK İnönü’de Snoop Dogg, CeeLo ve Nas sahnede. Türkiye’de ilk kez bu çapta bir hip hop etkinliği düzenleniyor. Â 21 Temmuz Parkorman’da yeni nesil popçu Ke$ha olacak. Â 26 Temmuz’da İnönü’de Iron Maiden sahnede. Grup bu sene üç saat süren set-listi ile geliyor. Bu konser stadın yıkılmadan önceki son konser. Çok büyük olasılıkla Iron Maiden’ın da son turnesi olacak.

Müziğin genç dahisi Justin Bieber ve kralı Depeche Mode

Purple Concerts bu yıl iki önemli etkinlik sunuyor. Justin Bieber 2 Mayıs’ta İTÜ Stadyum’da, Depeche Mode ise 17 Mayıs’da Küçükçiftlik Park’da olacak. Purple Concerts Proje Direktörü Nadir Duman konserlerin önemini şöyle açıklıyor, “19 yaşında olmasına rağmen ikinci dünya turnesine çıkan Justin Bieber’ı henüz kariyerinin başında izlemek unutulmaz olacak. Depeche Mode New Wave’in kralları gecikmeli de olsa geliyor. 2009 yılında planlanan konser iptal olmuştu. Dave Gahan ciddi bir hastalık süreci geçirmişti. Bu konser merak uyandırır.”





Roger Waters belgesel tadında seyir yaşatacak

GNL ve BKM ortak olarak 27 Nisan’da Mark Knopfler’ı Ülker Sports Arena, 4 Ağustos’ta ise Roger Waters İTÜ Stadyumu’nda hayranlarıyla buluşacak. Alp Çağrı Günal ve Zümrüt Erol organizasyonu şöyle anlattı: “Mark Knopfler, Türk izleyicisinin gönlünde özellikle Dire Straits günlerinden taht kurmuş bir isim. Roger Waters, The Wall’un yapılmış en büyük prodüksiyonu ile geliyor. Bir daha bu konseri görme şansımız olmayacak, o bakımdan kaçırılmaması gerek. Bu insanlar dünyada müziğin tarihini yazdılar. Roger Waters’ı bizce insanlar bir konser olmasının yanı sıra bir belgesel olarak da izlemeli.”

Slayer ateşli ve öfkeli olarak geliyor

Trash metal müzik tutkunlarının beklediği 29 Haziran’da Sarıyer LifePark’ta Hi-Voltage Festivali düzenlenecek. Festival kapsamında Slayer ve Cradle of Filth sahne alacak. Konser için Charm Music şunları söylüyor: “Slayer’ın ateşli ve öfkeli tarafıyla, Cradle Of Filth’in karanlık ve depresif tarafının canlı tadıldığı bir şov hepimizi heyecanlandırıyor.”

Haberin Devamı