Gazete Vatan Logo

Bu yaz neler popüler olacak!

Bu yaz neler popüler olacak!

Bu yaz elimizden düşürmeyeceğimiz kitapları, kulağımızda her an dönecek olan şarkıları ve beyazperdede en çok merak edilen filmleri topladık. Bilimkurgu filmleri yaz eğlencesi olacak, Tarkan ve Ajda yine liste başı...

FİLM

Beyazperdenin yıldızı süper kahramanlar!

Bu yaz yabancı filmler seyirciyi selamlayacak. Türk yapımları sonbaharda atağa geçecek. Yazın komedisi Felekten Bir Gece 3 (Hangover 3) vizyonun en beklenen filmiydi... Film vizyondan indikten sonra DVD satışlarında daha başarılı olacağı söyleniyor. Supermen’in Man Of Steel, serinin tutkunları için beyazperdede. Henry Cavill’in canlandırdığı Supermen hikayenin başlangıcına dönüyor ve güçlerini yeniden keşfediyor. Pixar’ın Sevimli Canavarlar’ı da üniversitede... Çocuk, yetişkin fark etmeden animasyon devinin bu yapımı bir kez daha tutkunlarını heyecanlandırıyor. Brad Pitt’in Dünya Savaşı Z’de bir kez daha dünyanın sonuna değiniyor. Uzun zamandan sonra Pitt bir aksiyon yapımında karşımıza çıkıyor.
Johnny Depp’in Maskeli Süvari filmini de özellikle hayranları olan genç kızlar şimdiden merak ediyor. Yaz ayının sonlarına doğru Hugh Jackman bir kez daha The Wolverine olarak karşımızda. Kahramanımız bu kez Japonya’da. Yine bilimkurgu tutkun-larının heyecanla beklediği bir diğer film Pasifik Savaşı. Hollywood’un yeni yıldızı Charlie Hunnam bu yapımda başrolde. Filmde, denizden Kaiju adı verilen yaratıklar yükselmeye başlayınca büyük bir savaş başlar. Jaeger adı verilen büyük robotlar dünyayı korur.

Müzik



Aysel Gürel’in eskimeyen şarkıları her yerde çalacak

Bu yazın en çok dinlecek şarkılarının başında Duman’ın Eyvallah’ı var. Grubun albümü henüz yayınlanmamışken bu parça şimdiden listelerdeki yerini aldı. Yaz mevsimine girdiğimiz
1 Haziran’dan itibaren ülkenin tüm meydanlarında en çok söylenen şarkı oldu. Gezi Parkı olaylarını anlatan şarkının sözleri marş gibi her yerde çalıyor. Duman’ın yeni albümündeki Kolay Değildir parçası iddialı olacak. Diğer şarkılarda da sözünü sakınmıyorlar.
20 gün sonra müzik marketlerdeki raflarda olacak olan Aysel Gürel’e saygı albümü ise heyecanla bekleniyor. Albümde bir de sürpriz var: Ünlü söz yazarı ve sanat insanı Aysel Gürel’in hastanedeyken söylediği bir Fransızca şarkının yer alıyor olması. Albümde Tarkan’ın seslendirdiği Firuze ise emin olun gece kulübü, arabalar, sahiller her yerde çalacak.
Ajda Pekkan’ın Ozan Çolakoğlu ile yaptığı single Ara Sıcak ise yaz aylarını es geçmeyen sanatçı için patlama olacak. Gülşen’den aldığı yeni beste ‘Ara Sıcak’ tam bir dans şarkısı. Son dönemde konserlerini iptal eden sanatçının sahnelere nasıl bir hızla döneceği ise merak konusu.
Gülben Ergen imajını değiştirdi, New York’ta klibini çekti şimdilerde söz ve müziğini Mert Ekren’e ait “Sen” şarkısını hayranlarıyla buluşturmak için oldukça heyecanlı. Single’ın tüm görsel çalışmaları ise yine Nihat Odabaşı’na ait.
Mustafa Ceceli “20 Şarkı” albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. Albümde birçok önemli sanatçıya ait hit şarkılar bulunuyor. Çıkış şarkısı ise yıllardır Erol Evgin’den duymaya alıştığımız “Bir
Tanem Söyle Canım” şarkısıyla olacak. Ayrıca yaz single’ı çıkaranlar kervanına Mustafa Sandal da eklendi...
Yaz sonunda ise Manga’nın albümü gelecek. Gruptan aforoz edilen Efe Yılmaz’dan sonra artık Manga’nın müziğinde turntable olmayacak. Cevapsız Sorular hit şarkısıyla hayran kitlesini değiştiren grubun yeni albümü çok daha
sert olacak.

KİTAP

Hayatın gizemlerini bu yaz kitaplardan keşfedeceğiz

Yayınevleri artık erotik ve vampir kitapları devrinin kapandığını söylüyor. Daha edebi eserler yeniden raflarda karşımıza çıkmaya başladı. Sahillerde bu yaz kuşkusuz Dan Brown’ın Cehennem kitabının rüzgarı esecek. Hatta bu yılın sonuna kadar da hiç bitmeyecek... Ardından Zülfü Livaneli’nin aşkın bambaşka halini anlatan Kardeşimin Hikayesi elden düşmeyecek kitapların en başında. Merakla beklenen kitaplardan biri ise Fransız yazar Jean-Christophe Grange’ın Kaiken romanı olacak. Doğan Kitap’tan çıkacak olan kitaba dair çok fazla bilgi verilmiyor ama bir polis ve Japon eşinin evlerinde yaşanan akıl almaz olaylar konu alındığı söylentiler arasında.
Bir diğer kitap ise ünlü nörobilimci David Eagleman’ın Domingo Yayınları’ndan çıkan Incognito-Beynin Gizli Hayatı kitabı. Sadakat geninden sizi olmadığınız birine dönüştüren beyin zedelenmelerine; optik yanılsamalardan striptizcilerin neden ayın belirli zamanlarında daha çok para kazandığına dair şaşırtıcı araştırmaları bir araya getiren Incognito, beynimizin işleyişi ve çelişkileri hakkında keşif sağlıyor.
Kadın-erkek fark etmeksizin herkesin merakla okuyacağı bir diğer kitap ise casus romanlarının usta yazarı, eski İngiliz ajanı John Le Carre’in Altın Kitaplar’dan çıkan son romanı Hain olacak. Derin devlet ve politik oyunlar yazarın
romanının yine vazgeçilmezi.
Özellikle gençlerin sevdiği yazarlardan biri olan Murat Menteş’in Ruhi Mücerret’i de yaz sıcağında sizi farklı dünyalara götürecek. 100 yaşındaki milli kahraman Ruhi Mücerret’in bir dünya starına dönüşmesini okuyacaksınız. Epik bir dünyanın içinde ziyadesiyle kahkaha ve bir nebze de gözyaşı var. Kaybedenler bu kitapta şampiyon oluyor.
Ned Beauman’ın Işınlanma Kazası ise başka bir dikkat çeken yaz klasiklerinden.
2. Dünya Savaşı öncesi Almanya’sındaki burjuvaların fantezileri ve dönemin çok konuşulan dedikodularını şaşırarak okuyacaksınız. Bir de şimdiden ön siparişi verilen ama çıkış tarihi ertelenen Alper Canıgüz’ün Cehennem Çiçeği de merakla beklenen eserler arasında başı çekiyor.

Haberin Devamı