Gazete Vatan Logo

Bu kış zafer dantel ve kadifenin

Bu kış zafer  dantel ve kadifenin

BANU DURAN - bduran@gazetevatan.com

2015'e girmeye sayılı günler kala hepimiz “Yılbaşı gecesi ne giyeceğim” derdine düştük. Biz de Türkiye'nin uluslararası tanınan süpermodeli Tülin Şahin'in kapısını çaldık ve kendisine sorduk. Şöyle diyor, “Bu kışın trendi danteller ve kadifeler. Ancak açık havada olacaksanız önce rahatlığı düşünün; renkli bir kaban veya kürk giyebilirsiniz.”

Fotoğraflar: Cengiz DİKBAŞ

2014 sizin için nasıl geçti? Neler yaptınız?

Çok şükür güzel geçti. İnanıyorum ki yine hem ülkemde hem de yurtdışında güzel projelere imza attım. Yılın sonuna dogru yayınlanmaya başlayan N11 moda kampanyamızın fotografları ve reklam filmimiz çok beğenildi. Devamı gelecek.

Ralph Lauren'in global yayınlanan yılbaşı kampanyasında yer alıyorsunuz ; üstelik çekimleri Ortaköy'de yapmışlar.

Evet, birlikte çalıştıkları yüzleri dünyanın neresinde yaşıyorlarsa o şehirlerin en ikonik noktalarında fotoğraflanmasını istediler; üzerlerimizde Ralph Lauren Collection serisi ile. Hem kendim hem de ülkem için oldukça gurur verici diye düşünüyorum. Ortaköy sahilinde arkamda boğaz ve Ortaköy camii görselleri şu an dünya çapında yayınlanıyor.



2015 yılı için planlarınız neler?

Benim öyle yeni yıl ritüellerim yoktur. Diyet yapacağım, spor yapacağım gibi... Çünkü ben zaten yıl boyu bunları yapıyorum.

Adınıza bir tatlı yapıldı ve satışa çıktı. Ne hissettiriyor bu durum?

Çırağan Sarayı içinde yer alan Gazebo Lounge ile bir yıldır Tuliss tatlısı tasarlıyoruz. Bir gün saray marketing ve yiyecek/içeçek ekipleri geldi ve şu fikri sundular; light olması ile modelliği, tasarımı ile de moda dünyasını temsil edecek bir tatlı yaratalım...

İnanamadım. İlk Tuliss, İlkbahar 2014'de çıktı. Sadece 138 kaloride tutmayı başardık. Tabii ki kış edisyonu yılbaşı temasını taşıyor. İçinde kışa yakışan tatlar var; kestane, portakal gibi. İster büyük boy ister tek kişilik var. Yani diyorum ki; tatlı yiyip tatlı kalmak mümkün...



Yılbaşı gecesini nasıl ve nerede geçireceksiniz?

Biraz eşim Mehmet'in Suadiye'de yeni açtığı İtalyan restaurantı İl Conte'de biraz da evde. Ama gün içinde çekimlerim var çünkü mankenliğin yanısıra Star TV'de yayımlanan Tülin Şahin'le Moda isimli programımı yaptığım için her gün çekimlerimiz oluyor.

Akışı aksatmamak için 31 Aralık günü çekimlerim var yine; ki seyircilerimiz 5 Ocak Pazar günü programı izleyebilsinler.

Ev partisine gidiyorsanız...

Bu seçim kişiye kalmış bir şey. Nasıl bir etki ve tarz istiyorsunuz? Daha kostümlü daha dress up bir şey istiyorsanız zaten hem konuklar hem kendiniz bunu biliyorsunuz ve zaten karar vermişsinizdir. Kimileri evde de olsa yine ışıltılı olmak istiyor. Kısa ışıltılı bir elbise olabilir. Saçı makyajı yılbaşı diye abartmaya gerek yok.



Eşimizle baş başa geçireceksek...

Sevgili veya eş ile geçirilecekse hem sizin hem onun seveceği tarzı buluşturup bir şey giyebilirsiniz. Örneğin sevgiliniz kadife seviyorsa siz de dantel seviyorsanız orta yolu bulmak için mesela kadife bir etek; dantel bir üst giyip her ikiniz de mutlu olabilirsiniz. Önemli olan sevgilinize/eşinize de 'seni de düşündüm giyinirken' hissini vermek. (Malum biz kadınlar başka kadınlar için giyiniriz)

Ailece olacaksak...

Ailece geçilerecekse bence aile kendi arasında bir dress code belirleyebilir ve böylece aile üyeleri merakla birbirlerinin nasıl geleceklerini bekler. Sonra belki herkes o dress code'u tek tek yorumlar ve ‘ben o yüzden bunları bunları giydim’ der. Böylece yemekte bu tarz minik oyunlar ortaya çıkar.



Siyah yerine bordo ve haki yeşil

Bu kış yoğun bir şekilde danteller, kadifeler, deriler görüyoruz. Hepsi de birbirine çok yakışıyor. Son bir iki sezondur tasarımcılar kışın siyaha alternatif olarak bordo ve haki yeşilini kullanıyor. Ama bu kış kadınlar artık iyice bu iki rengin farkına varmaya başladılar ve siyaha çok güzel bir alternatif olduğunu gördüler. Denemeyenler denesin.



Açık havada bir partiye gidiyorsanız...

- Son bir kaç senedir dış giyimler rengarenk oldu. Paltolar, montlar, kürkler, deri ceketler... Öncellikle rahatlıkları ve kendilerini sıcak tutmaları önemli. Son olarak şıklığı düşünmeliler. Örneğin deri görünümlü bir taytın altına düz, kalın taban şık bir bot ve renkli (tabii ki imitasyon) bir kürk giyebilirler .

- Sokak partisine gidecekler mutlaka çapraz takılan çanta tercih etsinler. Hem güvenlik hem de rahatlık açısından.

- Kulaklarım üşümesin derlerse eğer; hazır büyük şapkalar da çok moda iken kullanabilirler.

- Makyaja gelince soğuk maalesef cildimize ve makyajımıza çok kötü ve sert davranıyor. Kadınlara önerim kullandıkları ürünler yağ bazlı olmalı. Su bazlı ürünleri kış boyu unutsunlar çünkü su bazlı ürünler soğukla birleşince yüzde donuyor.

- Kış boyu mutlaka saçlarımızı, cildimizi, vücudumuzu, ellerimizi hep ılık su ile yıkamalıyız. Çünkü aşırı sıcak hem tenimizi hem saçlarımızı kurutuyor; soğuk ise tenimizin donup, çatlamasını sağlıyor.

- Kırmızı ruj sürmek istiyorlarsa mutlaka mat ruj tercih etsinler çünkü lipglosslar da soğukta donuyor.

Kırmızı olmadan olmaz...

Yılbaşının vazgeçilmez klasiği kırmızı... Doğru kullanıldığı ve kombinlediği zaman çok güzel ve güçlü bir renk. Ralph Lauren'in yılbaşı kampanyasında giydiğim bu kırmızı tulum ve 'mini Ricky' çanta doğru tercih.