Gazete Vatan Logo

Blogger’lar bu yazın ‘en’lerini açıkladı

Blogger’lar bu yazın ‘en’lerini açıkladı

İlkbahar-Yaz sezonu için hazırlıklar başladı ve yılın trendleri
de belirlendi. Hangi partiler popüler, moda da hangi akımlar
ön plana çıkacak uzmanlarına sorduk. İnternet sayfalarında da yenilikleri anında okuyucularına duyuran Blogger’lardan işte sezonun trendleri... Planlarınızı yapmadan göz atın.


Moda Kadın

Güneş gözlükleri iddialı, desenler fazla
Stil ve modaya dair yazdıkları ile tasarım dünyasının nabzını bloggunda tutan nam-ı değer “iconjane” Ferhan Talib bu yaz dolabımızda nelerin olması gerektiğinin tüyolarını verdi. (www.iconjane.com)


- Bu sezon aksesuar trendi iddialı güneş gözlüğünden yana. Bunun dışında kalın çizgiler, siyah beyazın zıtlığı, bermuda şortlar ve takım elbiseler son derece ön planda olacak.

- Herkesin şık bir beyaz gömleğe, siyah ve topuklu bir stilettoya, iyi bir trençkota ve hem şık hem de günlük kullanılabilecek yapıda bir jean pantolona ve siyah bir kokteyl elbisesine sahip olması gerekiyor.

- Dries Van Noten, Proenza Schouler’in Jack McCollough ve Lazaro Hernandez’i, Alexander Wang, Hüseyin Çağlayan bu sezonun en iyi parçalarını yaratan isimler.

- Kadınlar artık renkleri kullanmaktan çekinmiyor. Elbette ki siyah ve grinin yerini hiçbir renk kolay kolay alamaz ama sezon renklerini ve hatta desenleri kullanmaktan eskisi kadar çekinmeyin.

- Bu sezon, eflatun, limon sarısı, nektarin ile keten renkleri, kırmızı, mavi ve yeşilin belirli tonları ön planda olacak.

- Artık gece çıkma konsepti kişisel tercihlere göre değişiyor. Ortak nokta olarak şunu söyleyebilirim ki gece çıkma kavramı şık olmaktan öte rahat ve trendy olmakla bağdaştırılabiliyor. O sebeple bol kesim pantolonlu takım elbise trendi yaz gecelerinde bol bol karşımıza çıkabilecek.


Moda Erkek



Erkekler şortları şehirde de giyecek

Adam in Town sitesinin kurucusu ve birçok ünlü isme stil danışmanlığı veren Alexander Kokoskeriya erkek modasının olmazsa olmazlarını anlattı. (www.adamintown.com)


- Bu ilkbahar-yaz aylarında ayakkabı olarak rengarenk özelikle süet ve hafif kumaşlardan yapılmış makosenler, kısa paça dar ve bol kuplu pantolonlar, tek ve iki düğmeli, astarsız mikro jakar ve gabardin ceketler, deri ve gabardin sırt çantalar, renkli çoraplar, ince deri ve kumaş kemerler, çiçek ve özelikle kamuflaj baskılı neredeyse her şey ve ceket/şort keten ve gabardin takımlar ile karşılaşacağız.

- Prada, Burberry Prorsum, Topshop ve Acne’nin tasarımlarına dikkat edin. Türkiye’den ise Hatice Gökçe, Niyazi Erdoğan, Tween ve Network.

- Erkekler renkli pantolon ve şortlardan artık çekinmiyor. Ayrıca büyük çantalar, hasır şapkalar ve renkli mendiller kullanın.

- Siyah ve beyaz her koleksiyonun ana renkler.

- Gece dışarı çıkarken rahat kesim, paçaları kıvrılmış veya kısa paçalı bir chino pantolon, düşük bisiklet yakalı tişört hem rahat hem de stil.

MEKAN



Partiler için kiralanan pop-up depolar


Şehir hayatının nabzını internette yazdığı yazılarla tutan Hazal Yılmaz’dan bu yaz en hip olacak mekanları ve lezzetler... (www.hazalyilmaz.com)


- Geçen bahar olduğu gibi Karaköy popüler, Bej’de akşamüstü Prosecco’su içilecek, Karabatak’ta pazar kahvesine oturulacak, Unter’in narlı kaburgası sükse yapacak. Moda ahalisi İngiliz pub’larında takılacak. Balat’ta müzisyenler, sanatçılar ve yazarlar ev bakmaya devam edecek. Tepebaşı’nda açılacak İngiliz malı Soho House Group zincirinin bir üyesi olabilmek için herkes eşe dosta torpil soracak, çünkü “Yaratıcı bir iş yapmıyorsan içeri alınmazsın” mottosunun Londra’daki temsilcileri kendileri.



- Sadece partiler için kiralanan pop-up depolar açılacak. Hem kahve, hem atölye, hem kokteyl club, hem dükkan olarak görev yapan yeni mekanlar hayatımıza katılacak. Üzerinde tabelası olmayan, sana hiçbir şekilde hoşgeldin demeyen, hatta tam tersine sadece bilenlere açık çalışan küçük restoranlar, kahveler, barlar göreceğiz. Bakınız Londra’da Experimental Coctail Club, Berlin’de Beckett’s Kopf, Green Door.

- Yaz geldiğinde Marsilya, Paris şubelerinden sonra Beyoğlu’nda açılmış olan Mama Shelter ve terası büyük sükse yapacak. Jamie Oliver’ın İtalyan usulü lokantası Jamie’s Oliver, İngiliz klasiği Tom’s Kitchen, Amerikalı burgerci Shake Shack gibi dükkanlar yüzünden de Zorlu Center büyük çapta cazibe merkezi olacak.

- Shot’lar konusunda bu yilki favorim: Pickleback. 1 şat Jameson, 1 şat turşu suyu. Önce Jameson, sonra turşu suyu dikilerek işlem tamamlanıyor. Kokteyllere gelecek olursak bu yıl rom’un hayatımıza girdiği yıldır. Daiquiri dünya listelerinde yükselen değer. Detaylara daha önem verilen kokteyller içmek isteğindeyim.

- Esnaf lokantaları “on numaradır” mottosu devam edecek. Çarşamba Bankalar Lokantası’nda dönere otururum, Sultanahmet’e gittiğimde mutlaka Subaşı Lokantası’nda ıspanak püresi ısmarlarım. İstanbul’da patrona değil, şefe odaklı restoranlar açılsın kampanyasının destekçisiyim. Bu konuda da Hazer Amani, Figen Mertol, Mert Şeran gibi çok iyi şef isimleri verebilirim.

- Yazlık yer açısından Alaçatı popülerliğini koruyacak.

MÜZİK



Özellikle Türkçe sözlü müzikle ilgili değerlendirmeleri ile tanınan Suat Kavukluoğlu’na yazın neler dinleyeceğimizi sorduk. suatkavukluoglu.blogspot.com

Tarkan’ın yeni şarkıları her yerde çalacak


- Bu yaz Tarkan ve Sezen Aksu’nun yeni albümü bekleniyor. Ajda Pekkan ise en kötü ihtimalle bir single ile huzurda olacak. Tarkan’ın albümü bu yaza yetişirse, yazın rengi ondan yana değişir.

- DJ ve aranjörlerin proje albümleriyle bu yaz, yoğun bir biçimde karşılaşmayacağız. Kendi albümleri dışında böyle konsept projeler veya single’lar müzisyenlere iyi geldi. Birçoğunun yaz aylarını yeni albüm yapmadan böyle projelerle geçirmek kolaylarına gidiyor. Ozan Çolakoğlu ve İskender Paydaş’ın konsept albümlerinin devamı bu yaza yetişirse yine ilgi görecektir.



- İnönü Stadı’nda yapılacak “İstanbul Calling” Tiesto, The Prodigy, Snoop Dogg, ParkOrman’da ise Sigur Ros, Kesha merakla bekleniyor. “Babylon Soundgarden” festivalleri ilgi görecek. Efes OneLove Festival de Blur büyük ses getirecek. Rihanna, Justin Bieber, Depeche Mode, Roger Waters heyecanla beklenen diğer isimler. Yerli kategoride yine Ajda Pekkan, Sezen Aksu ve Tarkan’ın konserleri bekleniyor. Candan Erçetin, Sertab Erener ve Nilüfer de yeni albümleri sonrası verecekleri konserleriyle büyük ilgi görecektir.

- Aylin Aslım, Feridun Düzağaç, TNK, Piston, Özlem Tekin rock kategoride öne çıkan isimler. Şebnem Ferah’ın yeni albümü de heyecanla bekleniyor. Yeni albüm sonrası Ferah, Türkiye’nin dört bir yanında hayranlarıyla buluşacak. Şebnem’in konserleri bir başka olay.

Haberin Devamı