Gazete Vatan Logo

Beyaz cesaret isteyen bir renk

Beyaz cesaret isteyen bir renk

Tasarımın farklı alanlarında eğitim alan Pelin Dumlu, sadece beyaz gömleklerden oluşan White Posture markasının kurucusu...

Neden beyaz gömlek? Benim gözümde gömlek; sade ve modern olmayı başaran nadir parçalardan. Farklı tasarım çizgimi de en iyi gömlekle yansıttığımı düşünüyorum. Aynı zamanda, markanın temelinde yatan mimari ve modern dokuyu en güzel gömlekle ifade edebiliyorum. Beyaz ise; benim için güçlü ve cesaret isteyen bir renk. Bu iki unsurun bir araya gelmesi, beyaz gömlek tasarımına yönelmemdeki sebeplerden.

Beyaz gömlek serüvenin nasıl gelişti?

Tasarımın farklı alanlarında eğitim aldıktan sonra, yaklaşık 3 sene önce moda alanına yoğunlaşmaya karar verdim. 1 sene süren araştırma ve marka kimliği oluşturma sürecinin ardından sonbahar-kış 2013-14 koleksiyonu ile White Posture markasına başlangıç yapmış oldum.

Koleksiyon oluşturma aşamalarında; iç mimari ve ürün tasarımı geçmişine sahip olmam ve ayrıca sanatsal ve mimari ögelerden esinleniyor olmam her yeni koleksiyonumda bana büyük fayda sağlıyor. Koleksiyonlardaki keskin formlar ve düzgün hatlar, geometrik detaylar ve parçaların arkasında yatan hikayeler tasarımın farklı alanlarındaki deneyimlerinin en büyük yansıması. Bu keyifli ve aynı zamanda zorlu serüvende bugünlerde beşinci sezon hazırlığı içerisindeyim ve markanın geldigi bu noktada uluslararası bir marka olmasına yönelik çalışmalarda bulunuyorum.



Ürünlerin nerede satılıyor?

İstanbul’da Nişantaşı Brandroom ve Beymen Blender’da satılıyor. Yeni sezon ile birlikte V2K’de de satışı başlayacak. Onun dışında, markaya uygun olduğunu düşündüğüm aylık satış etkinliklerinde de yer alıyorum. Mesela; Souq Karaköy’e katılmıştım çok keyif aldığım bir etkinlikti.

Tilda Swinton da beyaz gömleklerimden giysin isterim

Hep beyaz gömlekle mi piyasada olacaksın yoksa başka projelerin var mı?

Farklı marka ve tasarımcılarla birlikte çalışmaktan çok keyif alıyorum. En son, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’a Ekria ile birlikte katıldık. Studio’da yaptığımız sunumdan çok güzel geri dönüşler almıştık. White Posture’un beyaz gömlekleri dışında benzer işbirlikleri ve farklı projeler yakın gelecekte olacak elbette. Sonraki dönemlerde eğitimini aldığım sektörle de bağlantılı olarak; mobilya, aydınlatma ve tekstil kombinasyonu üzerinde de çalışmayı planlıyorum.

Türk kadınının nasıl bir zevki var nasıl giyiniyor?

Türk kadınının zevkine genel olarak baktığımızda bilinçli, doğru ve kendinden emin bir tavır sergilenmedigi görüşündeyim ama diğer taraftan gayet net ve sade giyimlerini doğru aksesuarlarla tamamlayabilen ve giyim tavrını, duruşunu bulunduğu yere ve zamana adapte edebilen kadınların da olduğunu görmek güzel.

Planların neler?

Kısa vadede, yurtdışı bağlantılarımın ve satış kanallarımın artması için çalışmak planlarım arasında. Plan mı hayal mi siz karar verin ama; White Posture Tilda Swinton’a çok yakışmaz mıydı?

Haberin Devamı