Gazete Vatan Logo

Basketbolda yeni soluk

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yeni bir takım geliyor

Basketbolda yeni soluk

Merkezi İzmir’de bulunan Alman otomasyon firmasının çalışanlarının bir araya gelerek kurdukları Beckerspor, bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele edecek.

'Örnek bir kulüp olmayı hedefliyoruz'

İzmir’in kadın basketbolunda yıllardır yeterli desteği göremediğini belirten Kulüp Başkanı Volkan Kebir, bu eksiği gidermek ve birinci lig özlemine son vermek için yola çıktıklarını söyledi. Kebir, iddialı bir kadro kuracaklarını hedeflerinin ise şampiyonluk olduğunu belirtti.

Kebir şöyle konuştu; “İzmir’de kadın basketbolu maalesef yeterli düzeyde değil. Biz bu eksiği görerek zirveye oynayacak bir takım kuracağız. Gerek teknik kadromuz gerekse çalışanlarımızla kurumsal bir yapıda örnek bir kulüp olmayı hedefliyoruz. Amacımız Türk basketboluna yetenekli gençleri kazandırıp birinci ligde oynamak ve kalıcı olmak. Kulüple birlikte sosyal sorumluluk projelerine de imza atacağız. Doğu ve Güneydoğu’da basketbol oynamak isteyen ancak çeşitli nedenlerle bunu yapamayan yetenekli kızlarımızı İzmir’de ağırlayıp Türk sporuna kazandıracağız.”

Haberin Devamı

Başkan Kebir, ayrıca kuracakları spor okullarıyla da kentte alt yapılara yeni bir heyecanın geleceğini vurguladı.