Gazete Vatan Logo

'Bana Bi’ Şey Olmaz' demeyin!

'Bana Bi’ Şey Olmaz' demeyin!

Türkiye’de 6 bin 802 AIDS hastası var... 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle geliri Pozitif Yaşam Derneği’ne bağışlanacak “Bana Bi’ şey olmaz” adlı kitap raflardaki
yerini aldı. Kitapta Türkiye’nin önde gelen yazarlarının AIDS öyküleri yer alıyor...

Türkiye’de 6 bin 802 AIDS hastası var. Bu hastaların yüzde 72’si erkek ve çoğu 20-49 yaş aralığında. Ülkemizde AIDS’in, en sık bulaşma yolu ise korunmasız heteroseksüel ilişki. Esen Kitap ve Pozitif Yaşam Derneği işbirliği ile hazırlanan “Bana Bi’ Şey Olmaz- HIV Pozitif Öyküler” kitabı, 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle raflardaki yerini aldı. Küçük İskender, Tolga Akyıldız, Oben Budak, Esra Pekin, Esra Türkekul, Damla Yazıcı, Koray Sarıdoğan, Bawer Çakır, Üstüngel Arı, Pucca ve Arda Karapınar’ın öyküleriyle yer aldıkları ve geliri HIV’le yaşayanlara destek amacıyla Pozitif Yaşam Derneği’ne bağışlanacak olan, “Bana Bi’ Şey Olmaz” öykü kitabı, HIV/AIDS konusunda yayımlanmış ilk eser olma özelliğini taşıyor.
Her zaman korkuyla yaklaşılan ve negatif bir algı ile yok sayılan HIV/AIDS konusu, hayatımıza girdiği ilk günden bu yana ahlâksızlıkla, dramla, ölümle ama hep ötekiyle anıldı. Bu kitapta kimileri ilk kez öykü yazan yazarlar, HIV Pozitifleri toplumdan ayrı bireyler gibi konumlamadan hem onların hem de toplumun tutumunu anlamaya ve söz konusu HIV olunca belki de ilk kez empati yapacak okura “bana bi’ şey olmaz” dedirtmemeye çalıştılar.

33 milyon

Dünyada 33 milyon kişi HIV virüsü taşıyor...

Türkiye’de AIDS hastalarının %72'si erkek ve çoğu 20-49 yaş aralığında.

%97

Dünyada AIDS vakalarının %97’si düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşamakta.