Gazete Vatan Logo

Artık sevgisizlikle övünür olduk

Sezonun yeni oyunu Sevme Yanarsın aşk ve seks üzerine eğlenceli bir komedi. Oyunda, bir hayat kadınıyla bir ana kuzusunun karşılaşması anlatılıyor. Leyla Bilginer ve Onur Şenay başrolde.


Sevme Yanarsın ilişkilerdeki takıntıları gözümüze sokan enteresan bir güldürü. Oyunda bir fahişe ile ilk cinsel deneyimini yaşacak olan bir adamın başından geçenler oldukça gerçekçi anlatılıyor. Onur Şenay, “Bazen başımıza beklenmedik şeyler gelir. Cinsellik içerisinde de olur. Bunun da bilinmesini istemeyiz. Utanç verici olarak görürüz. Oyun da buradan yola çıkıyor” diyor.

Leyla Bilginer fahişe karakteri ile sahnede. Oyuncuların en büyük arzusudur ya fahişe ya da bir deliyi canlandırmak. Bilginer de bunu belirtiyor ve bu oyunda durumun çok farklı olduğunu söylüyor. Bilginer, “Bir fahişeyi canlandırmak aklımdan hiç geçmemişti. Buradaki karakter içinde gizem barındırıyor. Fazlasıyla insanları yerden yere vurduğu anlar var. İnsanların ne kadar mekanikleştiğini, duygudan yoksun olduklarını söylüyor. Sevgiden daha çok artık sevgisizlikle övünür olduk. İnsanların sınıflandırmasına çok takılıyor ve bu onun yarıları. Hayat kadını da olsa ona saygı duyulması gerektiğini belirtiyor. Günümüzde de kadınlar içlerindeki naif kadınları gösteremiyor ve ne yazık ki devamlı güçlü gözükmeliyiz” diyor.

Onur Şenay
Annemin gidemeyeceği bir oyunu yapmam


Metin 1964 yılında yazılmış. O günden bugüne hiçbir şey değişmemiş ki hâlâ bu oyunu izlerken kendimize dair bir şeyler bulabiliyoruz. Onur Şenay bunun duyguların değişemediğinden kaynaklı bir şey olduğunu söylüyor. Şenay, “Mümkün oldukça basit bir oyun çıkardık. Annemin gidemeyeceği bir oyunu yapmamın anlamı yok. Seyirci yetiştirmek zorundayız. Bu oyunda da sulu bir komedi izlemiyonsunuz” diyor.

Leyla Bilginer
Sadece seksi kadın olsam sahnede olmazdım


Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunun bir diğer özelliği de Leyla Bilginer’in ilk kez tiyatro sahnesinde olması. Bilginer ilk gösteri de hiç heyecanlanmadığını ve bu duruma çok şaşırdığını belirtiyor. Bilginer ilk gün özellikle Ali Poyrazoğlu’nda aldığı beğeninin özel olduğunu şöyle belirtiyor, “Güzel, uzun bacaklı, seksi bir kadın sahnede. Ufak görülebilirdi. Ama Ali Bey oyunculuğum sayesinde rolü kaptığımı belirtti” diyor.

Haberin Devamı