Gazete Vatan Logo

Ajanda

* Indie müziğin öncüsü olan Belle and Sebastian Türkiye’deki ilk konserini bugün KüçükÇiftlik Park’ta verecek. “The Boy with the Arab Strap” ile “En İyi Yeni Grup” dalında Brit Ödülü kazanan grup, “Dear Catastrophe Waitress”, “Step Into My Office” ve “I’m a Cuckoo” hitleriyle dünya listelerini alt üst ederek milyonları indie müziğin peşinden sürüklüyorlar.

* Yazın geleneği haline gelen
Sezen Aksu bugün Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak. Ünlü şarkıcıya konserde Fahir Atakoğlu eşlik edecek. Aynı zamanda Aksu misafirleriyle, daha önce hiç anlatmadığı, başından geçen komik anılarını da paylaşacak.

* Pop müziğin güçlü seslerinden biri olan Sıla bugün
Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda. Sanatçı yeni albümü Vaveyla başta olmak üzere, en hit şarkılarını sevenleri için seslendirecek.

* Babylon ahalisi yazı 31 Ağustos günü Soundgarden Festivali’yle geride bırakmaya hazırlanıyor. Gün boyu devam eden etkinlikler, yerli-yabancı DJ’ler ve gruplar performanslarıyla Aya Yorgi sahilinde olacak. Festivalin ana konuğu ise Teoman. Teoman’ın performansının ardından Anadolu Pop ve Türkçe Saykodelik setiyle Cartel’den tanıdığımız Kabus Kerim ve nostaljik Türkçe Pop-Funk setiyle Pacific’de olacak.

* 1 Eylül akşamı Suma Beach’de
Electronica Festival’i var. Festival kapsamında Plump DJS, Sharam Jey, Mario Basanov, Moon Boots, BeeGee, Murat Uncuoğlu, Ahmet Şendil, Low Earth, İlker Aksungar, Mert Yücel, Omur Altan, Orkun Bozdemir sahnede olacak.

* Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Eksen On Fair festivali 15 Eylül’de Parkorman’da müzikseverler ile buluşacak. Festivalin bu yıl ki konukları birbirinden önemli isimler; brit popun en önemli temsilcisi Suede, İsviçre’den çıkmış dünyaya mal olmuş The Hives ve punk rock tarihinin en mühim gruplarından The Undertones.

* 1950’lere ve 60’lara olan hayranlığını müziğine yansıtan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Rey, 20 Eylül akşamı KüçükÇiftlik Park’ta. Sanatçı yeni albümü ile şu sıralar en çok klibi dönen isimlerden biri. Lana Del Rey aynı zamanda stil ikonu olarak da gösteriliyor.

* Babylon yeni sezon isimlerini açıkladı. Sonbaharı müzikle karşılamak isterseniz Babylon’un programı dopdolu. Açılışı Iyeoka ile yapacak olan mekanda bu yıl Shantel, Wire, Alice Russell, Charles Bradleys, Warpaint gibi birçok ünlü isim sahne alacak.

* ‘Şehrin caz hali’ sloganıyla yola çıkan 23. Akbank Caz Festivali, iyi caz meraklılarını memnun edecek doyurucu bir programla geliyor. Bu yıl 25 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival, Cassandra Wilson’dan Harriet Tubman’a, Enrico Rava’dan Mare Nostrum’a, Mulatu Astatke’den Malia’ya, Sex Mob’dan Kurt Rosenwinkel’e, John Surman’dan Lost Fingers’a cazın farklı renklerini bir araya getirecek. Festival yaklaşık 50 konsere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı