Gazete Vatan Logo

50 milyon dolarımı yağmaladılar!

Ben İsviçre yolundayken son üç gün; Cuma, Cumartesi, Pazar günleri Banker Kastelli ve diğer şirketlerimin müdürleri de benim büyük paramı yağmaladılar.

ND: Paranı çaldılar yani?

KASTELLİ: Tabii ya...

ND: Nasıl çaldılar? Kaç şube müdürün vardı?

KASTELLİ: 14 tane Banker Kastelli’nin vardı. 5 tane MENTAŞ’ın... 3 tane BİMTAŞ’ın... Şöyle çaldılar: Ben bunlara sertifika vermişim. Müşteriye satacaklar, parayı toplayacaklar. Ve benim sistemimde kayıda geçecekler. Sistem böyle işliyor. Normal günlerde ne kadar sertifika satıldı, gün sonunda ya da hafta sonunda bellidir. Sertifikayı satıyor, ‘Satmadım’ diyor.

O parayı götürüp benzer işi yapan MEBAN gibi kuruluşa bir iki günlüğüne yatırıyor. Parayı cebe atıyor. Günlük faizi icat eden benim. Benim adamım, benim buluşumla beni vuruyor bu da ayrı konu ya.... Şimdi aklıma geldi söylüyorum işte... Ayrıca ben İsviçre’ye gittiğim hafta sonunda da sertifikaları cebine koyarak kaçanlar çok olmuş. 22 şube müdürünün pek çoğu aldı sertifikayı gitti.

ND: Kadrolaşmadan sorumlu kim?

KASTELLİ: Genel müdürler...

ND: Genel müdürlerin de “Gemi battı, kalanları da biz kapalım” havasına girmedikleri ne malum....

KASTELLİ: Hayır bu doğru bir şüphelenme olmaz.

ND: Ne kadar yağmalandı?

KASTELLİ: Mübalağa etmeyeyim ama 50 milyon dolar gitmiştir.

ND: Bu 50 milyon doları 22 şube müdürü mü götürdü?

KASTELLİ: Yani bunların altında çalışan yatırım elemanları var, mutlaka onlarla birlikte yapmışlardır. Tek başlarına yapamazlar.

ND: Yatırım elemanları kaç kişi?

KASTELLİ: Bunlar da toplam 400-500 kişiyi bulur.

Haberin Devamı