Gazete Vatan Logo

3 bin Euro’ya krallar gibi kokacaksınız!

Suudi Arabistan merkezli parfüm markası “Abdul Samet Al Qurashi”, Paris ve Londra’dan sonra, Nişantaşı mağazasıyla Türkiye’ye geldi. 6 cc’si 3 bin euro (7 bin lira) olan Suudi Kralı’nın özel parfümü de, 60 bin dolarlık (103 bin lira) tütsüsü de bu mağazada! Qurashi’nin özel parfümleri alkol içermiyor

Abdul Samet Al Qurashi”, Suudi Arabistan’ın 80 yıllık bir parfüm markası. Kralların ve kraliçelerin kullandığı Qurashi parfümleri, kişiye özel kokular da üretiyor. Dünyada 72 ülkede 282 şubesi bulunan marka, Türkiye’deki ilk mağazasını 22 Ocak’ta Nişantaşı’nda açıyor. Dekorasyonu 1 milyon Dolar’a mal olan mağazada markanın sahibi ve CEO’su Muhammed Al Qurashi ile görüştük. Parfümlerin şişeleri, kokusundan önce sizi büyülüyor. Uzakdoğu’da yetişen ağaçlardan toplanan ağaç kabuklarından üretilen parfümler, şimdi Türkiye’deki müşterilerin de beğenisine sunulacak. Şirket üç yıl içinde 30 şube açmayı planlıyor.

Krallara özel 103 bin liralık tütsü

Al Qurashi, bu parfümün özelliğini şöyle anlatıyor: “Suudi Kralı Abdullah bin Abdulaziz ve kraliyet ailesi için parfüm üretiyoruz. Kralın parfümü, sadece Hindistan’da bulunan 150 yıllık Kalakas ağacından üretiliyor. Bu Kalakas ağacının kabukları da tütsü olarak kullanılıyor ve kıyafetler bu dumanla tütsüleniyor. Tütsünün de kilosu 103 bin lira.

İstanbul için özel parfüm ürettiler

22 Ocak’ta Nişantaşı mağazasının açılışını yapacaklar. Açılışta da İstanbul için üretilen, yeni parfüm ‘Safari’ ile gerçekleştirilecek. Safari 200 dolara satılacak.

Kişiye özel parfüm için karakter tahlili

Kişiye özel parfüm için müşteriye 25 soru sorulduğunu ve karakter tahlili yapıldığını söyleyen Muhammed al Qurashi, “Dünyada bir tek sizde olan bir parfüm hayal edin. İşte biz onu yapıyoruz! Önce karakter tahlili için sorular soruyoruz.

Mesela kişinin en sevdiği rengi, meyveyi, samimi biri misin ya da daha ciddi biri misiniz, kavgada kuvvetli misindir yoksa zayıf mı, gibi karakteri ortaya koyacak sorular yöneltiyoruz. Yanıtlara göre altı değişik parfüm üretiyoruz, ancak bunun ikisini seçmesini istiyoruz. İki hafta sonra müşteriyi çağırıp ikisi arasında seçim yapmasını istiyoruz ve böylelikle kendisine özel kokuyu bulmasını sağlıyoruz. Bu özel parfümlerin üretimini Arabistan’da yapıyoruz.

6 ve 12 cc’lik oranlarda üretiliyor. Tüm dünya jet sosyetesi bizim özel parfümlerimizi talep ediyor” diye konuşuyor. Parfüm üretimi yaparken bazı ürünlerde alkol kullanıldığını da anlatan al’Qurashi, bir de müjde veriyor: Bütün Arap liderlerinin, ürettikleri parfümü kullandığını, bu listeye, Arap Baharı’yla birlikte devrilen liderlerin de dahil olduğunu söyleyen al Qurashi, “Kaddafi, Mübarek, Esad da bizim iyi müşterilerimizdendi. Şam’daki mağazamızı kapattık, ancak Libya ve Mısır’da mağazalarımız sadece bir ay kapalı tuttuk. Mısır’da 10, Libya’da ise üç şubemiz var” diye konuştu.

6 cc’si 7 bin TL


Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in 6 cc’lik özel parfümünün şişesi zümrüt ve elmaslarla bezeli, ve fiyatı 7 bin lira

Bohemya kristalinden yapılan özel şişeye gümüş işlemelerle kraliyet arması işlenmiş.

6 cc’si 4 bin 200 TL

İspanya Kralı Juan Carlos ve Ailesi de özel yapım amber kokusunu tercih ediyor. Bu özel kokunun 6 cc’si 4 bin 200 lira.

6 cc’si 2 bin 250 TL

Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah’ın kişiye özel parfümünün 6 cc’si bin 300 dolar

Haberin Devamı