Gazete Vatan Logo

2016'da daha doğal görüneceğiz

Türkiye'nin ilk güzellik koçu, estetisyen Nur Bilen Yavuzer ile yeni yıl öncesi güzellik adına tüm detayları konuştuk.

2016'da daha doğal görüneceğiz

Yılbaşı gecesine hazırlanırken güzellik koçu olarak bayanlara neler önerirsiniz?

Yılbaşı gecesi hepimizin kendimize özen gösterdiği, kutlamak için evde de olsak, dışarda da hazırlandığı özel bir gece. Normalde giymeyeceğimiz bir elbiseyi giymek, denemediğimiz bir saçı denemek, hiç yapmadığımız kadar makyajlı olalım istiyoruz. Tavsiyem, abartıdan uzak olmak. Normalde giyemeyeceğimiz kadar yüksek bir topuk, bütün gece bizi rahatsız edecek ve bir süre sonra yerimizden bile kalkamayacağımız için bütün gecenin keyfini kaçırabilir. Saç ve makyaj günlük halimizden daha fazla olabilir ama bir denge içinde olmalı. Yoğun bir göz makyaj ya da kırmızı ruj kullandıysak, saçımız daha sakin olabilir. Bir geceden ne olacak dememeliyiz, özellikle hassas ciltler yoğun ten makyajı sonrasında, çok uzun süre uğraşacakları sivilce problemi yaşayabilirler. Gece makyajımızı mutlaka temizlemeliyiz, takma kirpik var ise çıkarmalıyız. Özel geceleri güzel yapan kendimizi iyi hissetmektir, makyaj ve kıyafet bunun önüne geçmemeli.

Haberin Devamı

Göz ya da burun güzelliğinden ziyade cilt sağlığı ve güzelliği önemli

Yılbaşı gecesi makyajının detaylarını sizden alabilir miyiz?

Fondöteni ince renksiz bir toz pudra ile sabitlemek gerekli. Takma kirpik bence gözü düşürüyor ve yorgun gösteriyor, iki kat rimel herkese yeter. Ya göz ya da dudak seçilmeli, hangisini öne çıkartmak istiyorsak ona yoğunlaşıp diğeri daha hafif yapılmalı. Çoğumuz yılbaşı gecesi için kırmızı ruju tercih ediyoruz. Ön dişlerinize süreceğiniz azıcık vazelin, rujun dudağınıza bulaşmasını engeller.

Yılbaşı öncesi cilde uygulanacak hızlı çözüm üreten bakımlar nelerdir?

Özel zamanlar öncesinde cildi hazırlayan, flash etki yaratan bakımlar var. Milano Peeling’i uzmanlar tarafından yapılan, yapıldıktan sonra üç gün cildinizin hem yüzeyinde hem tonunda iyileşme görebileceğiniz bir bakımdır. Agresif işlemlerden, iyileşmesi zaman alan ve cildi soyan peeling’lerden uzak durmalıyız.