Gazete Vatan Logo

130 milyon $'lık Oscar!

130 milyon $'lık Oscar!

85’inci Oscar Ödülleri geçen hafta sahiplerini buldu. Toplam 40.3 milyon kişinin izlediği törende heykelciği kapanlar mutluydu. Şarkıcı Adele ise sahneye çıktığı anda 950, 586 tweet alarak farklı bir rekora imza attı... İşte kırmızı halısından, şampanyaya; partilerden, akupunktur seansına rakamlarla Oscar ekonomisi.


130 milyon $




Oscar ekonomisi

Yıllardır Los Angeles’ta düzenlenen tören ekonomide büyük canlanma yaratıyor. Oteller, tasarımcılar, kuaförler, catering şirketleri... Bu dönemde herkes para kazanıyor. Akademi Ödülleri nedeniyle piyasada en az 130 milyon doların döndüğü tahmin ediliyor.

25 bin $ Kırmızı halı



3 bin 700 metrekarelik kırmızı halıda yürümek tüm ünlülerin rüyası. Ancak bu halının da bir bedeli var. Akademi kırmızı halıyı kiralamak için her yıl 25 bin dolar ödüyor.

5.5 milyon $

Medya

Kırmızı halıdan geçen ünlülerin poz verdiği her gazeteci, bütçeye de ek masraf demek. Dünyanın dört bir yanından bu töreni takip etmek için gelen gazetecilerin otel masrafları ve giderleri için kesenin ağzı açıldı.

1 $





Ödülü satmak

Oscar heykelciğini kazanan oyuncuların bu ödülü satma hakkı bulunmuyor. Eğer ödülden kurtulmak istiyorlarsa tek çare ödülü Akademi’ye 1 dolar karşılığında vermek.

72 Şampanya şişesi



Sunucuların sahneye çıkmayı beklerken içmeleri, kazananlarınsa kutlaması için
72 şişe şampanya kuliste hazır bekletildi.




51 milyon $





Şov

Dolby Tiyatrosu’ndaki tören başlı başına bir gider kaynağıydı. Öyle ki düzenlenen tören, hazırlanan gösteriler ve törenin ardından yapılan partilerin toplam masrafı 51 milyon doları buluyor.




4 milyon

Partiler





Oscar Ödül Töreni’nin ardından düzenlenen partiler de hayli masraflı. Şampanyalar, havyarlar derken Los Angeles’ta düzenlenen yedi farklı partinin gideri dört milyon doları buldu.

45 bin $

Kaybetmek bile masraf

Oscar’a aday olan her sanatçı için hediye paketi hazırlanıyor. Pakette yok yok. Bu yılın paketinde 12 bin dolar değerinde Avustralya tatili, 5 bin dolar değerinde yüz gerdirme işlemi, 600 dolarlık akupunktur seansı ve adayların çocukları için sirk çalışanlarından 400 dolar değerinde ders ve bol sayıda prezervatif gibi ilginç hediyeler vardı.

1600 Vali’nin davetlileri

Los Angeles Valisi her yıl verdiği davetlerle meşhur. Bu yıl da bin 600 davetli için Avusturyalı şef Wolfgang Puick ve 350 kişilik ekibi mutfaktaydı. Partide 7 bin 500 jumbo karides, 5 bin yumurta, bin 300 istiridye, bin 250 yengeç, 113 kilo ton balığı ve 14 kilo altı tozu tüketildi. Tüm bunlar için 6 bin kokteyl çatalı kullanıldı.

2.5 milyon $

Jennifer Garner’ın takıları

O gece takılan mücevherlerin toplam değeri 14 milyon doları geçti. Ben Affleck’in eşi Jennifer Garner’ın 200 karatlık Neil Lane tasarımı takılarının değeri 2.5 milyon dolardı. 1.5 milyon dolarlık mücevherle Naomi Watts ikinci, 1 milyon dolarlık mücevherle Zoe Saldana üçüncü oldu.

9 bin $

Jennifer Garner’ın takıları

O gece takılan mücevherlerin toplam değeri 14 milyon doları geçti. Ben Affleck’in eşi Jennifer Garner’ın 200 karatlık Neil Lane tasarımı takılarının değeri 2.5 milyon dolardı. 1.5 milyon dolarlık mücevherle Naomi Watts ikinci, 1 milyon dolarlık mücevherle Zoe Saldana üçüncü oldu.

9 bin $

Michelle Obama’nın elbisesi

Oscar Ödül Töreni’nde gecenin sürprizi Michelle Obama’ydı. First Lady, Argo’nun En İyi Film ödülünü aldığını açıklarken giydiği metalik elbise göz kamaştırdı. Naeem Khan tasarımı olan elbisenin fiyatının 9 bin dolar olduğu tahmin ediliyor. İran medyası fotoğrafı photoshop yaparak sansürledi.



26.5 milyon $

Davetlilerle ilgilenmek

Törene davet edilenler için yapılan masraflar bir film bütçesine denk geliyor. Davetlilerin tören alanına gelmesi için 750 limuzin kiralanıyor. Güvenlik masrafları, çalışanların giderleri, hediyeler derken gider 26.5 milyon doları buluyor.

Haberin Devamı