Gazete Vatan Logo

Arkadaşlıkları iş ortaklığıyla pekişti

Zorlukların üstesinden sırt sırta vererek gelip, güzelliklerin tadını paylaşarak çıkardılar, sonunda dostlukları ortaklığa dönüştü. “Arkadaşla iş yapılır mı” sorusu kafanızı kurcalıyorsa, deneyenlere kulak verin.

Arkadaşlıkları iş ortaklığıyla pekişti

Power Through Partnership” kitabının yazarları BetsyPolk ve MaggieEllisChotas, 12 yıllık ortaklıklarının sonunda yazmaya karar verdikleri kitabın hazırlık sürecinde, iş dünyasının farklı alanlarından iş ortağı olan 125 kadınla görüşmüşler. Yaptıkları araştırmaların sonucu, kadın ortaklığının esneklik, özgüven, özgürlük, desteklenme ve mutluluk hislerini artırdığını kanıtlar nitelikte, ortağıyla yakın arkadaş olanların altını çizdiği bonus’lar ise çok. Glamour Dergisi yeni sayısında Türkiye’deki örneklere çevirdi ve yakın zaman önce yola çıkan kadınları dinledi.

YILLAR SONRA GELEN KUSURSUZ İŞ DİSİPLİNİ

Yonca Bagana-Aytül Ayke Fıratoğlu

Uzun süre önce DolcePastenesi’ni kurup pek çok önemli davet tasarlayan, ardından da renk analizi konusunda uzmanlaşan Yonca Bagana ile sekiz yıl boyunca Louis Vuitton Türkiye’de iletişim müdürü olarak görev alıp, bu esnada bir süre Louis Vuitton Ortadoğu Bölgesi’nde iletişim müdürlüğü görevini de yürüten Aytül Ayke Fıratoğlu, güçlerini Aytül&Yonca çatısı altında birleştirdi. İkili şimdi, lüks iletişim danışmanlığı ve davet tasarımı yapıyor.

Haberin Devamı

“Arkadaşlığımız moda haftaları esnasında, bir Paris seyahatinde başladı. Sonrasında yavaş yavaş dostluğa dönüştü. İş kurmaya bir yemek sohbetimizde karar verdik, hemen ardından altyapıyı oluşturduk ve çalışmalara başladık. Her şey o kadar hızlı gelişti ki, bu hız bizi bile şaşırttı. Kısa bir süre olmasına rağmen aldığımız projelerle uzun zamandır birlikte çalışıyormuş gibiyiz. Her tür ilişkide kuşkusuz en önemli değer birbirine ve kişisel alanlara saygı göstermekten geçiyor. Bu saygıyı koruyup bir de işi iş gibi görmeyip, yaşamanın en güzel parçalarından biri olarak değerlendirip, her anından keyif aldığınızda sağlıklı ortaklıklar doğuyor. Tabii tüm bunlarla birlikte kusursuz bir iş disiplini beraber iş yapmanın olmazsa olmazı.”

ENERJİLER TUTUNCA AYNI MEKANI PAYLAŞTILAR

Ayşegül Hotiç-Tuba Ergin

Uzun yıllardır tasarım dünyasının farklı alanlarında çalışan Tuba Ergin ve Ayşegül Hotiç, Maçka’da bir showroom’da buluştu. Ergin’in kıyafet koleksiyonlarını Hotiç’in dekoratif objeleriyle buluşturan showroom’un hikayesi, bir tatil sohbetiyle başlamış. “Bir sene önce bir kayak tatilinde, şömine başı sohbetiyle başlayan arkadaşlığımız, İstanbul’a döndüğümüzde de yoğun iş tempomuza rağmen devam etti ve hem birbirimizden aldığımız doğru enerji hem de ortak hayat görüşlerimiz bu dostluğu pekiştirdi. Yaptığımız işlerin birbirini tamamlayan ve sinerji yaratabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünerek güç birliğine gitmeye ve Maçka’daki showroom’u hayata geçirmeye karar verdik. Aynı mekanı paylaşmak ciddi bir karar. Ailemizden çok birbirimizi görüyoruz. Muhakkak ilişkileri etkileyen bir faktör, bu yüzden her ilişkide olduğu gibi anlayış, dayanışma ve açık yüreklilik gerektiriyor. Birlikte iş yapmak isteyen herkes, ilk önce hedeflerini, çalışma stillerini ve iş planlarını birbiriyle paylaşmalı“.

Haberin Devamı

MİMAR ARKADAŞLARIN PASTACILIK SERÜVENİ

Tuğçe Tunçay-Ceren Yüksel


Tuğçe ve Ceren’in hikayeleri biraz romantik. Çünkü fark etmeden, aynı anda, dünyanın farklı yerinde, aynı amaç için bulunmuşlar. Her ikisi de yüksek mimar. İki arkadaş artık rengarenk mereng’ler yaratıyor. “2014’te takım arkadaşı olarak tanıştık. Mimarlığı çok sevmemize rağmen, tüm yaratıcılığımızın gün geçtikçe köreldiği konusunda hemfikirdik. Tasarlamak, üretmek, yaratmak ve bunu insanlarla paylaşmak istiyor fakat nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. Ta ki mereng’li bir pastayla karşılaşana kadar! Aradığımız özgürlüğü ve yaratıcılığı rengarenk mereng’lerde bulduk. Birlikte iş yapmak arkadaşlığımızı daha da güçlendirdi.”

Haberin Devamı

ORTAOKUL YILLARINDAN BERİ BERABERLER

Başak Barlas-Mediha İbak-Elif Yıldız-Demet İbak-Cansen Deval

Başak Barlas, Sorbe markasıyla maskülen-feminen çizgileri birleştirip spor ve şık bir stil sunan ceketler tasarlıyor, Cansen Deval, Mediha & Demet İbak, Dusk&Dawn ile sokak modasını eve taşıyan pijama koleksiyonları hazırlıyor, Elif ve Selin Yıldız ise Lady&Lord ile çocuk giyimini hautecouture inceliğiyle buluşturuyor. Ortaokuldan beri birbirlerinin en yakın arkadaşı olan bu kadınlar, şimdi Bebek’te aynı showroom’u paylaşıyor. “Okul hayatı bittiğinde, zaman geçip hayatlarımız değişse de birbirimizden kopmadık ve bu sinerjiyi showroom’umuza yansıttık.

Haberin Devamı

YENİ BİR ŞEYLER YARATMAK İÇİN VARIZ

Merve Tatari-Deniz Yurtkuran

Deniz Yurtkuran, Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden mezun. Merve Tatari de aynı okulun Sahne ve Gösteri Sanatları bölümünden. Okul bittiğinde farklı işlerde çalışıp, sonunda birlikte mum markaları NYKS’i kurmaya karar vermişler. “Arkadaşlığımız üniversite yıllarında başladı. Sık sık görüşüp yeni bir şeyler yaratma konusunda birbirimizle fikirlerimizi paylaşıyorduk. Sonra bir gün bir anda mum yapalım ama var olanlardan daha farklı, daha çekici ama sade olsun ve doğal olsun dedik.”