Gazete Vatan Logo

Arınç'tan Balyoz yorumu!

Bir kanalın canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Balyoz kararlarıyla ilgili olarak "Eğer deliller sahte ise, üretilmiş ise, deliller üzerinde oynanmış ise mahkemenin vereceği başka karar yok" dedi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Balyoz davasında yargılanan sanıkların beraat etmesiyle ilgili olarak “Eğer deliller sahte ise, üretilmiş ise, deliller üzerinde oynanmış ise mahkemenin vereceği başka karar yok” dedi.

Arınç’ın NTV televizyonundaki programda kendisine sorulan sorulara verdiği yanıtlar şöyle: Bugün Balyoz'un gerekçeli kararı açıklandı. Delillerin sahte olduğu ifadesi var. Bunun yanı sıra Hanefi Avcı'nın hakkında verilen ceza da bozuldu. Soracağım soru hukuk güvenliği için daha yapılacak işler var mı gerçekten? Son bir tahliye tartışması olmuştu… 5-6 yıldır geçmiş olan önemli bir davaydı. Yüksek rütbeli subaylardan başlayarak devam eden bir davaydı. Bu kararlar, davanın sonuca ulaştığını gösteriyor. Bir gazetede yayınlanan ve adına belge denilen kâğıtlar yayınlandığında dava açıldı ve mahkûmiyet kararları verildi. Yargıtay kararları tasdik etti. AYM bireysel başvurular ve sonunda beraat… Eğer deliller sahte ise, üretilmiş ise, deliller üzerinde oynanmış ise mahkemenin vereceği başka karar yok. Buna benzer Ergenekon davası var bildiğiniz gibi. Hanefi Avcı için verilen karar, o da 4 küsur yıl yattıktan sonra bir şekilde tahliye edilmişti.

Şüphesiz bunu yapabilecek durumda değilim ama bu kararları vermiş olan hakimler, irade birliği içinde olan savcılar, zaman zaman tahliye kararlarının retleri, duruşma dışındaki davranışlar böyle bir sonucu hazırlamışsa, yargı makamlarının adaletsizliğinden şüphelenebilecek bir iddia varsa, belki onların aleyhine dönecek bir süreçten bahsedebiliriz.

Geçtiğimiz günlerde yargı tarihimizde bir ilk yaşandı. Bazı kişiler yetkisi olmadan adliyede işlemler yaptı. HSYK bu iki hakimi önce görevden el çektirdi. Sonra iddianame mahkemeye sevk edilip tutuklandılar. Hukukta bir adaletsizlik, karşısında en azından HSYK'nın yapacağı şeyler vardır.

GÜLEN CEMAATİ 'KIRMIZI KİTAP'TA YER ALDI MI?

Haberin Devamı

MGK Anayasamızda yer alan bir kuruluş. Oradaki görüşme ve kararlar tamamen gizli. Alınan kararın açıklanması halinde MGK'nın kendi içinde toplanıp karar vermesi gerekiyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız paralel yapının Kırmızı Kitaba gireceğini söyledi.

'Legal görünümlü illegal yapılanmalar' ifadesiyle, sadece paralel yapı olgusuyla ilgili değil, başka yapılanmalar da olabilir, bir genel tarif içerisine sokuldu. Sadece Fethullah Gülen değil. Yasal zeminde faaliyetlerini yürüten herkes özgürdür, onlarla ilgili bir tehdit söz konusu değildir. Bu tür yapılanmalar gücünü medyadan alabilir, yurtiçi yurtdışı bağlantılardan alabilir.

Haberin Devamı