Gazete Vatan Logo

Arçelik Pakistanlı devi aldı

Arçelik, Pakistan’ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı. Arçelik böylece 7 ülkede 18 tesise ulaştı.

Arçelik Pakistanlı devi aldı

Arçelik, dünyanın altıncı büyük nüfusuna sahip Pakistan’ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı 258 milyon dolar hisse bedeli üzerinden satın almak için anlaşma imzaladı. Hisse devriyle ilgili işlemlerin, düzenleyici kuruluşların onayının alınması ve kapanış koşullarının gerçekleşmesinin ardından, 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. Arçelik, Dawlance’ın Pakistan’da iki lokasyonda yer alan 3 üretim tesisini ve 3 bin çalışanını da bünyesine katacak.

Yeni fırsatlara bakacak

Satın almayla ilgili olarak Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şunları kaydetti:

“Arçelik, hem Türkiye’deki konumu hem de küresel başarılarıyla Koç Topluluğu için her zaman bir gurur kaynağı. Arçelik, global büyüme stratejisi kapsamında Pakistan’da çok önemli bir yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik bağı daha da güçlendirecek. Büyük fırsatlar sunan Pakistan ekonomisinde Dawlance ile güçlü ve stratejik bir konuma sahip olacağız. Koç Holding, Arçelik’in büyüme stratejisine uygun yeni satın alma fırsatlarını desteklemeye devam edecek.’’

Haberin Devamı

Pakistan yatırımıyla Arçelik’in üretim gücü 7 ülkede 18 tesise, çalışan sayısı 30 bine ulaşacak.

Dawlance’ın 3 tesisi var

Pakistan’ın Karaçi kentinde 1980 yılında temelleri atılan Dawlance’ın ikisi Karaçi, biri Haydarabad’da olmak üzere üç üretim tesisi bulunuyor. Şirket, buzdolabı, mikrodalga, dondurucu, çamaşır makinesi ve klima pazarında öncü oyuncular arasında yer alıyor. Ülke çapında 16 bölge ofisi aracılığıyla 2 bin satış noktasında faaliyet gösteren Dawlance, yaygın satış ve servis ağına sahip.