Gazete Vatan Logo

Aracınızda Hasar Kaydı Var Mı? Plakadan Araç Sorgulama İle Öğrenin!

Alacağınız araçta hasar kaydı olup olmadığını araç sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama nasıl yapılır, araç sorgulama ile hasar kaydı nasıl öğrenilir? Detaylar haberin devamında.

Araç sorgulama ile araçların hasar durumundan ruhsat bilgilerine kadar pek çok bilgi öğrenilebilmektedir. Vatandaşların ihtiyaç duydukları araç hasar bilgileri, internet üzerinden sunulmaya başlanması ile birlikte, kolay bir şekilde araç sorgulama yapılması ve bu sayede araçlar hakkında bilgi alınması mümkün hale gelmiştir. Farklı platformlar üzerinden sunulan hizmetler sayesinde sizler de istediğiniz araç ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

ARAÇ MUAYENE SORGULAMA

Araçların, hasar durumları ile ilgili kayıtlar saklandığı için, istenildiği zaman araç hakkında geçmişe dönük sorgulama yapılabilmektedir. Fakat vatandaşların araç sorgulama yaparken bir noktaya çok dikkat etmesi gerekir. Araçlar hakkında kaza sorgulaması yapıldığında, resmiyet kazanmış ve kayıt altına alınmış kazalar vatandaşlara sunulmuştur. Kaza yaptıktan sonra tutanak tutulmayan, sigortaya bildirilmeyen ya da emniyetin haberi olmadan yola devam eden araçlar için herhangi bir kaza bilgisinin yapacağınız sorgulama sonucunda size sunulması mümkün değildir. Böyle durumlarda araç için uzman biri tarafından kontrol yapılması ile ancak aracın kaza yapıp yapmadığı öğrenilebilir.

Haberin Devamı

Araç sorgulama yaparak hasar kaydı öğrenmek isteyen vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yardım alması mümkündür. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından oluşturulmuş olan SMS servisi sayesinde tüm araçlar için herhangi bir kısıtlama olmadansorgulamayapabilir ve araç hakkında bilgi alabilirsiniz. Sorgulama işlemleri için aracın plakasını büyük harfler ile yazarak 5664’e göndermeniz yeterli olacaktır.

Yapacağınız sorgulama sonrasında araç hasar kaydı durumu ile ilgili bilgi mesajı gönderilecektir. Alacağınız mesaj üzerinden inceleme yaparak aracın ne zaman ve ne kadar hasarla kaza yaptığını görebilirsiniz. Böylece araç hakkında en azından tutanaklara yansımış olan kaza durumunu öğrenmiş olur ve bilgi doğrultusunda aracı alma ya da almama kararı verebilirsiniz. Servisten yararlanmanız için SMS sorgulama ücretini de ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücreti 4 TL’dir.

Haberin Devamı