Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Plaka Cezalarınızı Kontrol Edebilirsiniz

Trafikte ceza alan araçlar için araç sorgulama işlemleri sayesinde ceza bilgisi kontrol edilebilir. Siz de araç sorgulama yaparak trafik cezalarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Araç Sorgulama İle Plaka Cezalarınızı Kontrol Edebilirsiniz

Araç sorgulama hizmetleri kapsamında oluşturulmuş olan araç ceza sorgulama sayesinde tüm vatandaşlar trafikte aldıkları cezalar ile ilgili bilgi alabilmektedir. Araç ceza sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için araç sorgulama hizmetleri kapsamında oluşturulmuş olan araç ceza sorgulama sayfasına giriş yapılması gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş olan araç ceza sorgulama sayfası üzerinden araç sahipleri bilgi alabilmektedir. Araç ceza sorgulama yapacak olan vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sayfasına giriş yapması yeterlidir. Sayfada yer alan bilgilerin girilmesi ile birlikte kolay bir şekilde araç ceza sorgulama işlemleri yapılabilir.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç sorgulama hizmetleri vatandaşların ceza gibi işlemlerde bilgi almasını sağlamaktadır. Bu açıdan tüm araç sahibi olan vatandaşlar tarafından kullanılabilecek olan araç sorgulama hizmetleri bazı durumlarda tüm vatandaşların kullanımına açılmıştır. Özellikle araç kaza bilgisini öğrenmek isteyen vatandaşlar araç sorgulama kapsamında tüm araçlar için sorgulama yaparak bilgi sağlayabilmektedir. Bu açıdan sadece araç sahiplerine yönelik olmayan ve ortak kullanıma açılmış olan araç sorgulama hizmetleri de bulunmaktadır. Vatandaşların online olarak yapabileceği araç sorgulama hizmetlerinin yanında cep telefonları üzerinden yapılacak olan araç sorgulama işlemleri de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Araçların kaza durumları ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların kullanımına sunulan tramer sorgulama işlemlerinde vatandaşların cep telefonları üzerinden işlem yapması gerekmektedir. Cep telefonları üzerinden yapılacak olan işlemler ile öğrenilecek olan kaza bilgiler sayesinde araçların hasarlı mı yoksa hasarsız mı olduğu öğrenilebilir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sağlanmış olan bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 5664 numaralı SMS servisine mesaj atması gerekmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan hizmetlerde her bir sorgulama 4 Türk Lirası olarak ücretlendirmeye tabi tutulduğu için vatandaşların her işlemde gerekli olan işlem ücretinicep telefonlarından ödemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı