Gazete Vatan Logo

AP'li vekilden şok iddia

Fransız polisinin PKK kampından haberi vardı

Küreselleşme karşıtı Fransız parlamenter Jose Bove, seçim bölgesinde bulunan PKK kampından Fransız güvenlik birimlerinin haberi olduğunu öne sürdü. Hatta Larzak Ovası’ndaki kampta yapılan toplantılara bizzat katıldığını da söyledi...

İtalya, Fransa ve Belçika’da düzenlenen seri operasyonların ardından geçen ay Fransa’daki Larzak Ovası’nda Mehmet Ali Doğan’ın kurduğu silahlı eğitim veren bir PKK kampı ortaya çıkarılmıştı. Avrupa Parlamentosu üyesi Fransız Milletvekili ve ’Köylü Konfederasyonu’ üyesi Jose Bove, Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda bir grup milletvekiliyle yaptığı toplantıda bu kamptan hem Fransız güvenlik güçlerinin hem de kendisinin haberdar olduğunu söyledi. Bove, Mehmet Ali Doğan’a ait çiftliğe bir kilometreden daha az mesafede Fransız ordusuna ait askeri bir birlik bulunduğunu da öne sürdü.

‘Kampın yerini ben buldum’

Fransa’dan 10 yıl önce siyasi sığınma hakkı talep eden ve oturduğu çiftlik binasını PKK eğitim kampına çevirdiği iddiaları ile 26 Şubat 2010’da tutuklanan Mehmet Ali Doğan’a destek gösterisi yapan 50 kadar PKK sempatizanına destek için Millau’ya gelen Bove, kampa verdiği destekleri de açıkça anlattı: “Bu çiftliği bulma konusunda Doğan’a yardımcı oldum. 10-15 senedir yaz aylarında çiftliğe gelen çok sayıda Kürt genci burada silahlı eğitim alıyor. Ben de bizzat bu eğitim kampına konuşmacı olarak katıldım. Doğan’ı tutuklu bulunduğu Paris Fleury-Merogis tevkif evinde bizzat ziyaret edeceğim. Ali Doğan’ın tutuklanması işgüzarlıktır, derhal serbest bırakılmalı.”

ETA’nın arka bahçesi

PKK kadrolarına silahlı eğitim verilen ve Bove’nin seçim bölgesi olan Larzak Ovası, terör örgütü ETA’nın arka bahçesi olarak biliniyor. Bu arada, Fransız polisinin PKK’nın yayın organı Roj TV’ye Paris, Strasbourg ve Orleans’ta operasyon yaptığı bildirildi. Operasyonda 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Nevruz’a katılmıştı

Tüm dünyada küreselleşmeye karşı verdiği mücadeleyle tanınan Jose Bove, terör örgütü PKK’ya da büyük bir sempati duyuyor. 80’li yıllarından beri katıldığı eylemlerde hapis cezaları da alan Bove, 2004 yılının Mart ayında Türkiye’ye de gelmiş, Diyarbakır’daki Nevruz gösterilerine katılmıştı.

Haberin Devamı