Gazete Vatan Logo

AÖL ilk kayıt ve yenileme işlemlerinin son tarihi uzatıldı!

AÖL ilk kayıt ve yenileme işlemlerini tamamlayamayan kişiler için sevindirici haber geldi. AÖL ilk kayıt ve yenilemelerinin sona ereceği tarih belli oldu. Peki AÖL işlemleri nereden yapılıyor, ücreti nedir?

AÖL ilk kayıt ve yenileme işlemlerinin son tarihi uzatıldı!

AÖL ilk kayıt ve yenileme işlemleri için son tarih 8 Ekim olarak belirlendi. Açıköğretim Lisesi öğrencileri için sevindiren bu haber sonrası AÖL kayıtlarıyla ilgili bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

AÖL İLK KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1. Başvuru Tarihleri

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 3 - 21 Eylül 2018

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 22 – 28 Eylül 2018

2. Başvuru Yeri

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,

3. İlk Kayıt Sınav Bedeli

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

Haberin Devamı

İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.