Gazete Vatan Logo

AÖF ikinci üniversite kayıtları sona erdi mi?

AÖF ikinci üniversite kayıtları için belirlenen süre uzatıldı. Yapılan ilk açıklamada 9 Eylül olarak belirlenen ikinci üniversite son kayıt tarihi uzatıldı. Aday öğrencilerin büyük bir merakla beklediği ikinci üniversite kayıt tarihi ve istenen belgeler haberimizde yer alıyor...

AÖF ikinci üniversite kayıtları sona erdi mi?

AÖF ikinci üniversite kayıtları yarın sona eriyor. Anadolu Üniversite'den yapılan ilk açıklamada kayıt için son tarih 9 Eylül olarak belirlenmişti. Fakat yoğun talep ve işlemlerin yetiştirilememesinden dolayı kayıt süresi uzatıldı. AÖF ikinci üniversite kayıtlarını yaptırmak isteyen fakat işlemlerini yetiştiremeyen öğrencilerde rahat bir nefes aldı. İşte AÖF ikinci üniversite kayıtlarında son tarih ve şartlar...

Bir Diplomaya Sığmayan Hayaller İçin İkinci Bir Üniversite

Belki şu anda çok iyi bir üniversitede okuyorsun. Peki, gerçekten bu bölümde okumak mıydı hayalin? Ya da bir mesleğe sahip oldun sonunda; ama neden bununla yetinesin ki? Hayatında her şey yolunda olsa da, başka meslekler, başka meraklar, başka hayallere sahip olmak isteyebilirsin.

İşte, Anadolu Üniversitesi sana tüm bunları gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Üstelik şartsız, sınavsız... Şimdi, Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Programları ile kariyerinde yükselme, merak ettiğin bölümde okuma ve hayallerini gerçekleştirme şansı ellerinde. Eğer senin de hayallerin bir diplomaya sığmıyorsa, İkinci Üniversite Programları seni bekliyor!

Haberin Devamı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ RESMİ HESABINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

Anodolu Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre daha önce 9 Eylül olarak belirlenen ikinci üniversite kayıt tarihinin 21 Eylül'e uzatıldığı duyuruldu.

Hangi bölümlere başvuru yapılmaktadır?
Halkla İlişkliler ve Reklamcılık, Sağlık Yöntemi, Sosyal Hizmet, Yönetim Bilişim Sistemleri, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Hizmet, Tarih, iktisat, İşletme.
Koşullar nelerdir?
- Dört yıllık (lisans) üniversiteyi bitirenler "ikinci üniversite" hakkından yararlanabilir. Şart: Mezun olunan bölüm yazılamaz.
- İki yıllık (önlisans) üniversiteyi bitirenler, lisans mezunları gibi başvuru hakkına sahipler. Onlar da mezun olduğu bölümü yazamaz.
- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olan üniversitelerden mezun olanlar da başvuru hakkına sahipler.
- Yabancı uyruklu olup Türkiye'de herhangi bir üniversiteden mezun olanlar da kayıt başvuru yapma hakkına sahip.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, üniversiteyi yurt dışında bitiren kişi başvurma hakkına sahip. Şart: Üniversitenin YSK'dan denklik belgesi alması gerekir.
Kimler başvuru yapamaz?
- Üniversiteden kaydı silinenler, başvuru yapma hakkına sahip değildir.
- Üniversiteye gitmemiş olanlar bu haktan yararlanamaz.
- Yurt dışındaki okullarda hala kaydı olan Türkiye Cumhuriyeti'ne mensup olanlar başvuru yapma hakkına sahip değil.
- Açıköğretim Üniversite mezunları da başvuru yapma hakkına sahiptir. Lakin kayıtları hala devam ediyorsa, başvuru yapamazlar.

Haberin Devamı