Gazete Vatan Logo

Anket sonuçlarıyla yanıltıldık

CHP milletvekilleri yerel seçim sonuçlarını masaya yatırdı

Anket sonuçlarıyla yanıltıldık

Kemal Kılıçdaroğlu, dün milletvekilleriyle seçim sonuçlarını değerlendirdi. Aday belirleme sürecine damgasını vuran beşli komisyon toplantıda eleştiri oklarının hedefi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin milletvekilleri ile yerel seçimleri değerlendirmek için bir araya geldi. 50’ye yakın vekilin söz aldığı toplantıda partinin aday belirleme süreci, aday yanlışlıkları eleştirildi.



Toplantının başında MetroPoll Araştırma şirketi seçim sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. Sunumda seçim sonuçlarına göre MHP’nin başarılı, AK Parti’nin de siyasi olarak başarılı olduğu tespiti yapıldı. CHP’nin ise İzmir, Antalya ve Akdeniz’de kan kaybettiği ifade edildi.



‘Görüş alınmadı’

Toplantıda milletvekillerinin genel olarak aday belirlemek için oluşturulan ve Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den oluşan 5’li Komisyon eleştirilerin hedefinde yer aldı. Özellikle Antalya, Adana, İzmir, Mersin’in değerlendirildiği ifade edilirken İzmir’de 8 ilçenin kaybedilmesine eleştiriler geldi. Söz alan vekillerin büyük çoğunluğunun, “Aday belirlenirken bize soran yok, bazı anketler olduğu söylenip ‘aday bu’ denildi. Vekiller, il örgütleri sürece karıştırılmadı herşeyi komisyon karara bağladı” dedikleri bildirildi.



Vekillerin Beşli komisyonun yanlışlar yaptığını ve istifa etmeleri gerektiğini de savundukları öğrenildi. Bazı vekillerin, “Anketler var denildi, öndeyiz denildi ancak öndeyiz denilen yerde 8-10 puan geride çıktık. Bu nasıl oluyor, anketlerle yanıltıldık” değerlendirmesi yaptıkları kaydedildi.


Haberin Devamı