Gazete Vatan Logo

Bonzai baronu öldürüldü!

Ankara'da meydana gelen silahlı saldırıda 2 polis ve 2 sivilin yaralandığı bildirildi.

Bonzai baronu öldürüldü!

Son zamanlarda onlarca gencin canını alan sentetik uyuşturucu Bonzai satan çetenin lideri Bülent Aramaz, Ankara Dikmen’de polisle çatışmaya girdi. Çete lideri öldürüldü, Rus sevgilisi Elena ile 3 polis de yaralandı...

Başkent dün çok sıcak saatler yaşadı. Gençler ve hatta çocuklar arasında hızla yayılan, çok sayıda can alan Bonzai isimli uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında araştırmalarını yoğunlaştıran Ankara Emniyeti ekipleri, çeteleri sıkı takibe almıştı. Bu kapsamda Bonzai satışı gerçekleştirdiği tespit edilen ve uyuşturucu çetesi lideri olduğu belirlenen Bülent Aramaz’ı da takibe alan polis, dün öğle saatlerinde içinde Rus uyruklu Elena G. (27) ve iki kişinin de bulunduğu 06 DT 3740 plakalı otomobili izlemeye başladı.
Polisle köşe kapmaca
Ancak otomobilin içindekiler Dikmen’deki Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134 No’lu sokağa geldiği sırada takip edildiklerini fark edince silahla ateş açmaya başladı. Araçtakilerle polis arasında saatler süren bir çatışma çıktı. Çatışmada, Bülent Aramaz ve Elena G. ile 3 polis yaralandı. Otomobilden kaçan ve apartmanların zillerine basarak sığınacak yer arayan iki kişiyle polis arasında kovalamaca başladı. Polis, yaya olarak kaçan zanlı ya da zanlıları havadan ve karadan yapılan operasyonla yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli ya da şüphelilerin sıkıştırıldığı düşünülen binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye özel harekat polisleri de sevk edildi. Hastaneye kaldırılan çete lideri Bülent Aramaz, hayatını kaybetti. Rus Elena G.’nin durumu ağır, 3 polis ise tedavi altında.
Gasp, ırza geçme, cinayet hepsi var!
Çatışmada ölen Bülent Aramaz’ın, cinayet, gasp, adam yaralama, ırza geçme, mekan basma gibi çeşitli suçlardan 30 civarında kaydı bulunduğu belirtilirken, bonzai uyuşturucu çetesi lideri olduğu öğrenildi. Aramaz’ın, 10 Haziran’da İzmir’in Foça ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı kazayla ilgili arandığı ortaya çıktı. Kazanın ardından jandarmanın otomobilde yaptığı aramada üç tabanca ve mermileri, uzun namlulu bir silaha ait 38 adet mermi ve bir çelik yelek bulunmuştu. Silah ve mermiler, balistik incelemeye gönderilmiş, şahısların üzerinden çıkan kimliklerin de sahte olduğu anlaşılmıştı.
Köstebek polisler yakalandı
1999’da tutuklanan Aramaz, 7 ay önce cezaevinden çıktı. İzmir Foça’da 10 Haziran’da aşırı hızlı BMW otomobil, savrulup takla attı. ‘Foça yolunda esrarengiz kaza’ olarak basına yansıyan bu olayda, iki kişi öldü. Otomobilde 3 tabanca ile mermileri, kaleşnikof marka uzun namlulu silah şarjörü ve çelik yelek bulundu. Bu sırada öndeki araçta bulunan Bülent Aramaz’ın dönüp kaza geçiren otomobildeki kaleşnikof otomatik tüfeği alıp kaçtığı belirtiliyor. Bu arada 17 Aralık operasyonuyla organize şubeden başka birimlere tayin edilen iki polisin de bir süre önce Aramaz’a köstebeklik yaptıkları gerekçesiyle tutuklandıkları öğrenildi.

ESRARENGİZ KAZADA DA O VARDI

30’a yakın sabıkası olan Aramaz geçen Haziran'da Foça'da iki kişinin öldüğü, bir otomobilde silahların bulunduğu kazaya da karışmıştı, hakkında arama kararı bulunuyordu.
50’den fazla boş kovan

Haberin Devamı

Çatışma sırasında silah sesleri nedeniyle çevrede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çatışmanın meydana geldiği bölgede bir silah ve 50’nin üzerinde boş kovan bulundu.
‘Balkona çıkmayın’ uyarısı
Çatışmada yaralanan polisler ve şüpheli şahıslar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Çevreyi güvenlik şeridiyle kapatan emniyet güçleri sık sık vatandaşları balkonlara çıkmamaları ve bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıyor.
Helikopter destekli operasyon
Bölge üzerinde de polis helikopteri, bölgeyi tarayarak, olay yerindeki ekiplere havadan destek veriyor.

Haberin Devamı