Gazete Vatan Logo

Analiz körlüğü bu olsa gerek!

Dünya Bankası, Türkiye’ye ilişkin 2017 yılı büyüme tahminini 0.4 puan artırarak % 4’e yükseltti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, revizyon oranını düşük buldu

Analiz körlüğü bu olsa gerek!

Dünya Bankası, Türkiye’ye ilişkin 2017 büyüme tahminini 0.4 puan artırarak yüzde 4’e yükseltti. Dünya Bankası’nın ‘Avrupa ve Orta Asya’da Göç ve Hareketlilik’ başlıklı raporunda, son gelişmeler ele alınarak, ekonomik göstergelere ilişkin tahmin güncellemelerine yer verildi.

Raporda, Türkiye’ye ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Türkiye, büyük ölçüde etkili mali teşviklerin etkisiyle küresel finansal krizden sonra dikkate değer bir şekilde güçlü büyüme kaydetti. Türkiye’de 2011-2016 yılları arasında GSYH artışı ortalama yüzde 6.4 oldu.”

Raporda, Türkiye’nin büyüme tahmini 2018 için 0.4 puan azaltılarak yüzde 3.5’e revize edildi.

Yeni revizyon yoldaCumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Dünya Bankası’nın Türkiye büyüme tahminini bu yıl için yüzde 4 seviyesine revize etmesini eleştirdi. Gedikli, Twitter üzerinden, “Analiz körlüğü bu olsa gerek. Türkiye 2017’de yüzde 5.5’in üstünde büyüyecek” dedi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johanssen Zutt, önceki gün Türkiye’nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 5-5.1’e revize edeceklerini belirterek, “İkinci çeyrekte izlediğimiz güçlü performansın üçüncü çeyrekte de sürmesini bekliyoruz. Beklentimizi üçüncü çeyreğe ilişkin GSYH rakamlarının açıklanmasından sonra güncelleyeceğiz” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı