Gazete Vatan Logo

Anadolu’da AVM’si olmayan 23 il kaldı

Anadolu’da AVM’si olmayan 23 il kaldı

Perakende Günleri’nde konuşan AYD Başkanı ve Multi Turkey’nin Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, “Türkiye genelinde 354 AVM’ye eriştik. Anadolu’da AVM’si olmayan sadece 22-23 şehir kaldı. Tüketicinin AVM’lere ilgisi canlı ve bu gelecek için bize ümit veriyor” dedi.

SOYSAL tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen, sektörün en önemli buluşma noktası olarak kabul edilen Perakende Günleri başladı. Bugün sona erecek etkinlikte 19 farklı oturumda yerli ve yabancı 21 ayrı konuşmacı ağırlanacak. Multi Turkey’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü; yabancı sermaye, ciro, ziyaretçi ve istihdam oranlarına bakıldığında alışveriş merkezi sektörünün Türkiye’de istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Belgü, “Bugün Türkiye çapında toplam 354 AVM’ye eriştik. Anadolu’da AVM’si olmayan 22-23 şehir kaldı. Türkiye genelinde AVM’ye gitme sıklığında artış var. AVM’de geçirilen süre arttı. Tüm bu veriler, ülkemizde alışveriş merkezlerine tüketici nezdinde ilginin canlı olduğunu gösteriyor ve gelecek için de bize ümit veriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

2016’da % 9 büyüme olur

Türkİye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Zafer Kurşun, şunları söyledi: “2015’te yüzde 8-9 büyüme, 50 bin yeni istihdam sağladık. 14 yeni AVM kazandırdık. Derneğimiz, perakende yasasının oluşumu ve yönetmelik yapımı çalışmasında önemli rol aldı. Perakendeciler artık birlikte hareket ediyor. Bir uyum içinde, tek çatı altında çalışıyoruz.”

Hulusi Belgü, perakende dünyasının büyük bir değişime girmesi gerektiğine dikkat çekti. Belgü, “Farklı kiracı karmaları, daha küçük mağaza boyutları ve müşteriyi online sipariş vermek yerine koltuğundan kalkıp sokağa çıkmaya ikna edecek farklı deneyimler sunmak gerekiyor” dedi.

Milyoner olabilirsiniz!

PERAKENDE Günleri’nin dikkat çeken konuşmacılarından biri Peter Hinssen oldu. Nexxworks Bilgi Teknolojileri Başkanı Hinssen geleceğin iş yaşamına dair açıklamalarda bulundu. Hinssen, “Tanıdığım en genç zengin kendi yatak odasında göz kaleminin en iyi ne şekilde kullanılacağını anlatıp, bunu ‘youtube’a yükleyerek 9 milyon izleyici ile 73 milyon dolar kazanan, Michelle Phan’dır. Onun için çocuğunuz elinde kamera evde çekim yapıyorsa arışmayın milyoner olabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı