Gazete Vatan Logo

AÖF final sınav sonuçları açıklanıyor mu? (Açıköğretim sınavları) 14-15 Ocak

On binlerce AÖF öğrencisi, 14 ve 15 Ocak tarihlerinde AÖF güz dönemi final sınavlarına girmişti. AÖF final sınavları ve final soruları ile ilgili tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖF final sınav sonuçları açıklanıyor mu? (Açıköğretim sınavları) 14-15 Ocak

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 14 ve 15 Ocak’ta düzenlediği güz dönemi finallerinin ardından, AÖF güz dönemi artık bitti. Güz dönemi final sınavlarına milyonlarca insan katıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sınava giren insan sayısı, sınavda görevli ve yardımcı olmaya çalışan kamu görevlilerinden, güz dönemi final sınavı sonuçlarının açıklanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’dan AÖF Final Sınav Sonuçları Açıklaması

2 gün boyunca süren ve 4 oturum şeklinde gerçekleştirilen AÖF güz dönemi final sınavlarının sonuçlarının açıklanması ile ilgili Prof. Dr. Naci Gündoğan, “İnşallah en kısa zamanda sınav sonuçlarını da ilan edeceğiz. Biliyorsunuz son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 haftalık bir süreye indirgedik. Yani sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz. Bu sınavın sonuçlarını da en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız.” Şeklinde bir açıklamada bulundu. Açıklamalarında, AÖF güz dönemi final sınavlarına giren kişi sayısı ve sınav merkezleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gündoğan, “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ayrıca Prof. Dr. Gündoğan, AÖF sınavlarında görev alan üniversite çalışanları, emniyet çalışanları, milli eğitimdeki öğretmenleri ve yardımcı olantüm kamu kurum ve kuruluş görevlilerine, hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, Anadolu Üniversitesi sınavlarının olduğu haftalarda ülke çapında yaşanan hareketlilikten söz etti. Anadolu AÖF sınavlarında, 3 milyondan fazla kişi sınava giriyor ve sınavlarda yüz binlerce görevli görev alıyor.

Haberin Devamı

AÖF Final Soru ve Cevapları Yayınlandı

Anadolu AÖF final soru ve cevapları, sonuçlar henüz açıklanmamışken ayrı bir önem kazanıyor, milyonlarca kişinin girdiği Anadolu AÖF vize ve final sınavlarında, öğrenciler soru ve cevapları kontrol ederek aşağı yukarı bir puan tahmininde bulunabiliyorlar. AÖF Final sınavı soru ve cevapları, ekampus.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yayımlandı, adrese girip öğrenci girişine tıkladığınız takdirde, AÖF final soru ve cevaplarına erişebilirsiniz. Öğrenci girişi için, e posta adresi veya T.C. kimlik numaranız ile birlikte şifrenizi, sizden istenen alanlara girmeniz gerekiyor.

E kampüs uygulamasıyla ayrıca, AÖF sınavlarına hazırlık da yapabiliyorsunuz. E kampüs uygulamasında, AÖF vize ve final sınavlarında çıkabilecek veya daha önce çıkmış sorulara benzer soruları içeren deneme sınavlarına ulaşabilir ve birçok konuda sesli ve videolu anlatım desteği ile çalışabilirsiniz. Ayrıca e kampüs sistemi içinde konu özetleri de bulunuyor. Milyonlarca öğrencinin Anadolu AÖF sınavlarına girdiği düşünülürse, e kampüs uygulamasının bu içeriklerinin birçok öğrenciye yardımcı olduğu anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi’nden Sınav Değerlendirme Sistemi Hakkında Açıklama

Anadolu Üniversitesi resmi sitesi üzerinden, sınav değerlendirme yolları ile ilgili bir açıklama geldi. E kampüs uygulaması ile ilgili de birçok güncelleme olacağının ve e-öğrenme platformunun öneminin de vurgulandığı açıklamada, sınav değerlendirme sistemi ile ilgili şu bilgiler verildi;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.