Gazete Vatan Logo

Ana muhalefet değil sanki komedi sahnesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’deki zirveyle ilgili CHP’ye yüklendi: “Tarihi zirvede ana muhalefeti ilgilendiren tek şey kaza ile devrilen sandalye oldu. Ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi”

Ana muhalefet değil sanki komedi sahnesi!

Ak Parti’nin Balıkesir İl Danışma Meclisi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 15 yılda kaydettiği başarıları anlatırken, Soçi’deki zirvede düşen sandalyeyle ilgili yorumları nedeniyle CHP’yi de sert sözlerle eleştirdi: “15 yılda ilerleme kaydedemediğimiz tek alan ana muhalefet. Müzelik bir ana muhalefetimiz var. Hala milli meselelerde dahi kişisel hırslarının esiri olan bir ana muhalefete sahibiz. Bildiğiniz gibi Soçi’de çok önemli bir üçlü zirve yaptık. Suriye ve terör örgütleri ile mücadeleyi konuştuk. Yaklaşık 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan bu krize nasıl bir siyasi çözüm bulacağımızı konuştuk.”

Tek gördükleri...

“Tüm dünya Soçi’deki toplantıya kilitlenmişti. Hamdolsun bu beklentiyi boşa çıkarmadık. Çok kritik kararlar aldık. Bu kararların olumlu yansımalarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Peki ana muhalefet bu toplantıda ne gördü. Tarihi Soçi zirvesinde ana muhalefeti ilgilendiren tek şey kaza ile devrilen sandalye oldu. Neymiş Putin bunun üzerinden dünyaya bir mesaj vermişmiş! Ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi. Göz nereye bakarsa gönül oraya bakar. Gönül nereye akarsa ayak oraya koşar. Daha öncede benzer havalar attı yetmedi, iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde yüzde 40 oy almazsam istifa ederim dedi, unuttu. Onun için medya buna Çarkçı Kemal diyor. Bu kifayetsiz şahsın iftiralarına yarın İstanbul’dan cevap vereceğim için şimdi girmiyorum.”

Haberin Devamı

‘Bunlara nasıl Müslüman denir’

Balıkesir’deki Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı’nda 1518 muvazzaf astsubay adayının mezuniyet törenine de katılan Erdoğan, Mısır’daki saldırıyı yapan DEAŞ’a yüklendi: “Terör örgütünün eliyle yerle yeksan edilen yıkımı önlemek, oluk oluk akan Müslüman kanını durdurmak boynumuzun borcudur. Cuma namazında Mısır’da DEAŞ terör örgütünün cuma namazında yaptığı katliamda 250’yi aşkın Müslüman şehit oldu. Bunlara nasıl Müslüman denir. Bunlar katil. Bunların İslam’la yakından uzaktan alakası yok. Bu gerçekleri bilmemiz lazım.”

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Soçi’de Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla gerçekleşen üçlü zirvede liderlerin basın toplantısında Putin yerinden kalkarak Erdoğan’ın elini sıkmıştı. Erdoğan ayağı kalkarken sandalyesini geriye çekmek isteyen Putin, yanlışlıkla sandalyeyi devirmişti.