Gazete Vatan Logo
Magazin Amerika’dan Türkiye sahillerine Beach Party!

Amerika’dan Türkiye sahillerine Beach Party!

Amerika’dan Türkiye sahillerine Beach Party!

İki sene önce gittiği Amerika’da sürpriz bir nikahla evlenen ve orada kalan Dream TV’nin sevilen yüzü Birsen Birdir, bu yaz Beach Party ile ekranlara döndü. Hem de eşi Bryan ile...

Türkiye’ye gelir gelmez programa başladın nasıl geçiyor çekimler?

Çekimler yorucu bir o kadar da eğlenceli geçiyor. Kıpır kıpır bol müzikli nefis bir yaz programı hazırlıyoruz. Küçük bir ekibiz, devamlı yollardayız ve çok gülüyoruz. Çok özlemiştim bunu zaten. Türkiye’nin en güzel sahillerini dolaşıyoruz gözümüz çok fazla güzellik görüyor her yerin çok başa bir enerjisi var bunu ekrana yansıtabildiğimizi umuyorum. Her çekim başka bir macera, başka bir sürpriz!

Yaz boyu Beach Party çekme fikri kimden çıktı?

Benden. Benim Dream TV ile olan bağım hiç kopmamıştı zaten oradan röportajlar yapmaya devam ediyordum. Bir kaç ay önce sevgili Şafak Ongan ile paylaştım program fikrini o da gayet sıcak baktı, hemen geldik ve çekimlere başladık.

Eşin Bryan’ın projeye dahil olması nasıl oldu?

Bryan orada bir taraftan medya üzerine eğitim alırken bir taraftan da oyunculuk yapıyor. Kamera önü deneyimi vardı ancak sunuculuk onun için bir ilk. Laf aramızda ben gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Kamera önünde çok rahat bir insan kendi enerjisi de programa çok uygundu.

Haberin Devamı

‘TARİHİ YERLER HER ZAMAN ETKİLEYİCİ’

Nereleri dolaştınız şimdiye dek?

Çeşme’den başladık Bodrum, Fethiye ve Marmaris. Önümüzdeki hafta Antalya var. Bryan ise önce Bodrum’u çok sevdi sonra Fethiye’ye bayıldı, en son Marmaris’in ikisinin ortası olduğuna karar verdi.

Sadece plajları değil tarihi kalıntıları da ziyaret edip bilgilendiriyorsunuz seyircileri sanırım...

Evet, Kayaköy Amos Xanthos Myra Apollon Tapınağı gibi tarihi yerleri de gezip çekim yapıyoruz. İnanılmaz bir his, ben daha önceki Beach Party çekimlerinde gezmiştim ancak her yer hatırladığımdan da güzel.

Sen Dream TV’nin en eski programcılarındandın. Nasıl bir anda her şeyi bırakıp Amerika’ya gittin?

Çok zor oldu ama ben temelli gitmeyi planlamamıştım. Medya üzerine eğitim almak için bir süreliğine ara vermiştim. Sonra Bryan ile tanıştık ve orada kaldım.

Haberin Devamı

Aşk için kaldın yani?

Evet, aşk kazandı.

‘SAN FRANCİSCO’DA SABAH PARTİLERİ TREND’

Amerika’da programlar yaptın mı?

Evet Kaliforniya televizyonlarında yayınlanan Sidewalks Entertainment adlı bir program için röportajlar yapıyorum. Bir de video blog’um var. Up in San Francisco adında bir mini video bloga başladım.

En çok neyi özlemişsin?

Ailem dışında arkadaşlarımla son dakika programları yapıp birlikte olmayı, canlı yayına çıkmayı ve döneri. Artık internet sayesinde mesafeler çok etkilemiyor.

Oradaki hayatın nasıl?

Zaman buradakine göre daha yavaş akıyor. Kültür sanat olarak çok zengin bir şehirde yaşıyorum sergi ve galerileri gezmeye özen gösteriyorum. Çok güzel konserler izliyorum lokal grupları keşfediyorum. Gece hayatı olarak İstanbuldaki kadar çok seçenek sunmuyor size San Francisco. Biraz daha günü yaşadığın bir şehir. Sabah partileri trend.

Yeni çıkan işleri takip ettin mi orada?

Gaye Su Akyol ve Bubituzak’ı beğendim.

‘BURADAKİ PROJELERDE YER ALMAK İSTİYORUM’

Haberin Devamı

Bryan, sevdin mi Türkiye’yi?

Çok. Birsen’in oradaki Türk arkadaşlarından az çok tahmin edebiliyordum ama bu kadarını beklemiyordum.

Çekimler nasıl geçiyor senin için?

Çekimler çok eğlenceli. Ekibimizi çok seviyorum. Bana Türkçe öğretiyorlar sabırla. Sunuculuğa alıştım ilk röportajlarımla son yaptıklarım arasındaki farkı açıkça görebiliyorum. Oyunculuktan çok daha farklı bir dinamiği var.

Birsen ile çalışmak nasıldı?

Biz arkadaşken okul projelerimizde de birlikte çalıştığımız için ben çok alışkındım onunla çalışmaya. Bitmeyen bir enerjisi var çok yorulduğunuz anlarda sizi hep yukarı çeker. Onunla çalışan her ekibin çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Burada başka projeler yapmayı da düşünür müsün?

Elbette. Birsen’in buradan çok kopmak istemediğini biliyorum ben de burada farklı projelerde çalışmaya çok açığım. Burada her gün yepyeni bir deneyim benim için.