Gazete Vatan Logo

Ameliyatsız estetik dönemi!

Ameliyatsız estetik dönemi!

Daha muntazam görünen yüz hatlarına sahip olmak istiyor ama ameliyattan da korkuyor olabilirsiniz. Gelişen teknolojiler, ameliyatsız bir çok estetik operasyonu artık mümkün kılıyor. 3D yöntemi ile ameliyat olmadan da burun, çene ve yüz gençleştirme gibi operasyonlar gerçekleştirilebiliyor. Op. Dr. Asu Deniz Burhanoğlu bu değişim yöntemlerini anlattı.

İnsanların yüzündeki en büyük organ olan burunda radikal bir burun operasyonu gerçekleştirmeden de birtakım şekil değişiklikleri yapmak artık mümkün. Örneğin burun ucunu dolgu ya da askı yöntemi ile kaldırmak ve burun kemiğindeki düzensizlikleri yine dolgu ya da askı yöntemi ile gidermek mümkün. Op. Dr. Asu Deniz Burhanoğlu; ‘Bu işlemlerin birçoğu lokal anestezi altında yapılabilen; acısız ve gündelik yaşantınızı olumsuz yönde etkilemeyecek yöntemlerdir. Burundaki dolgu uygulamaları ile, burun ucu kaldırılabilir; burun kemeri düzeltilebilir; burundaki asimetri düzeltilebilir; burunda varsa çökmeler giderilebilir’ diyor. Burhanoğlu; aynı zamanda ortalama yalnızca 20-30 dk süren bu işlemle anında değişimi görmenin mümkün olduğunu belirtiyor. Yine ideal çenenin bayanlarda, hafif uca doğru sivrilen adeta bir üçgeni andıran, fazla köşeli hatlara sahip olmayan bir hat olduğunu söyleyen Burhanoğlu; erkeklerde ise çene daha kare şeklinde köşeli ve daha güçlü görüntüye sahip olması gerektiğini vurguluyor. Bu görüntüler hedeflenen durumlarda dolgu uygulamaları ile ameliyatsız yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Çene estetiği uygulaması; çene ucunun geride olduğu, çene hatlarının silik olduğu, daha belirginleştirilmesi istenen durumlarda faydalı oluyor. Cilde sürülen anestezik bir krem sayesinde dolgu enjeksiyonu uygulaması son derece kolay ve ağrısız gerçekleşiyor. Yaklaşık 30 dakika süren bu işlem sonrası yüzdeki değişim anında görülebiliyor ve hemen günlük yaşantıya dönülebiliyor.

Haberin Devamı


YAĞ ENJEKSİYONU VE KÖK HÜCRE İLE 3D YÜZ GENÇLEŞTİRME

Vücutta ki en zengin kök hücre kaynaklarından biri olan yağ dokusunu sadece çizgileri azaltmaya yönelik basit bir dolgu işlemi olarak görülmemeli. Yüzdeki çok spesifik bazı bölgelere yapılan yağ enjeksiyonu ile volumetrik bir gençleşmenin yanında özellikle ağız köşesi ve etrafı bölge, çene kontürü, boyun gibi bölgelerde gerilme gibi etkiler de elde ediliyor. Yani doğru teknikle ve doğru yerlere yapılan yağ enjeksiyonu ile; burun ucunun kaldırılması ; kaş kaldırmak ; yanakları kaldırmak; dudak kenarı sarkmasının tedavisi ; çene cildi üzerindeki sarkmaların tedavisi; boyun sarkmasının tedavisi mümkün olmaktadır.

Bu uygulama esnasında cillte herhangi bir kesi yapılmıyor, lokal anestezi altında 30- 45 dakikalık bir sürede gerçekleştiriliyor. Bu teknik ameliyat sonrası hastanede kalmayı gerektirmeden normal yaşantınıza dönmenize olanak sağlıyor.

Haberin Devamı