Gazete Vatan Logo

Amatör futbolcu da akıllı telefon da gitti gidiyor!

Mezar yerini veya kendini satan amatör futbolcu bile var

GittiGidiyor.com, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu olmayı hedefliyor. Ayda ortalama 500 bin satışın olduğu GittiGidiyor.com’da her 5 saniyede 1 ürün el değiştiriyor. Mezar yerini veya kendini satan amatör futbolcu bile var.

Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi olan ve 43 ülkede faaliyet gösteren eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com, 8.5 milyonun üzerinde kayıtlı üyesi, ayda 28.6 milyonun üzerinde ziyaret, 12.5 milyon üzerinde tekil ziyaretçi ve 4 milyondan fazla anlık satış fırsatıyla Türkiye’nin en işlek alışveriş merkezlerinden biri olarak nitelendiriyor. Alıcı ile satıcıyı buluşturan, aylık ortalama 500 bin adet satış yani yani 5 saniyede 1 ürün satışı gerçekleştirilen platformda 2001 yılından bu yana 18 milyonun üzerinde satış işlemi yapıldı. GittiGidiyor.com’da elektronikten mezar yerine, ruhtan çalıştığı masaya kadar geniş yelpazede bir ürün portföyü bulmak mümkün...

Hacmi üçe katlanacak

GittiGidiyor Genel Müdürü Cenk Angın ile platformu ve ileriye dönük hedeflerini konuştuk. Cenk Angın, 2015 yılı itibarıyla hacimlerini 3 katına çıkarmayı ve Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu olmayı hedeflediklerini söyledi.

2013 yılının ilk çeyrek yüzde 77 büyüdüklerini ve bu büyümenin de kârlı olduğunu kaydeden Angın, şöyle konuştu:

“2012 yılını yüzde 46 büyüme ile kapattık. Bu yılın ilk çeyrek rakamları da başarılı oldu. Üstelik bu büyümeler zararla kompanse edilen büyümeler değil. Sektörün nabzını tutmak için 42 farklı siteyi takip ediyoruz. Sürekli kendimizi yeniliyoruz. Biz istiyoruz ki alıcılar için de satıcılar için de tek destinasyon olalım. Bu çok uzak olduğumuz bir hedef değil. Kısa vadede ulaşacağımıza inanıyoruz. 2015 itibarıyla 2012’deki iş hacmimizi 3’e katlamış olmayı hedefliyoruz” dedi.

Sıfır risk sistemiyle çalıştıklarını ve alıcıyı da satıcıyı da mağdur etmeyen bir platform olduklarını sözlerine ekleyen Angın, sözlerini şöyle sürdürdü:

Riski sıfırlıyor

“Sıfır risk sistemi, online alışverişi daha keyifli ve güvenli kılan bir ödeme-onay sistemi. İşleyişini kısaca anlatmak gerekirse; alıcı ürünü satın alır, ürün bedeli GittiGidiyor havuz hesabına aktarılır. Alıcının, ürünü teslim alıp onaylamak için 3 iş günü süresi vardır. Ürünü onayladığında, havuz hesabındaki para satıcının hesabına aktarılır. Onay gelmezse alıcının parası iade edilir. Üstelik parayı biz iade ediloruz, alıcı ve satıcı muhatap olmuyor.”

‘Ürünlerimizin dörtte üçü sıfır’

GİTTİGİDİYOR’DA 2012 yılında satış adedi 4 milyon 301 bin 579 adet olarak gerçekleşti. Aktif kullanıcılarının yüzde 5’i satıcı, yüzde 95’i alıcı. Kullanıcılarının yüzde 30’u kadın, yüzde 70’i erkek. Satılan ürünlerin dörtte üçü sıfır ürünken, dörtte biri ikinci el üründen oluşuyor. Satışlar içinde en büyük payı (TL bazında) sırası ile cep telefonu ve aksesuarlar, bilgisayar, tablet ve ev, bahçe ve dekorayon ürünleri alıyor.

İsteyene Mustang isteyene ruh!

GİTTİGİDİYOR’DA bugüne kadar ilginç açık arttırmalar yaşandı. Ünlü modacı Cengiz Abazoğlu tarafından ipek tafta, fiber tül, Versace ve Fransız gipürü kullanılarak hazırlanan, Swarovski taşlarla süslü 40 bin dolarlık gelinlik, amatör 3. Lig takımına geçmek isteyen bir futbolcu, ABD’den getirilen 1967 model Mustang otomobil, Adanalı bir vatandaşa ait mezar yeri, Milan Baros’un pembe kramponları, hatta bir kullanıcının ruhu bile platform üzerinden açık arttırmaya çıkarıldı. Açık arttırmaya bir süre ara verdiklerini anlatan Cenk Angın, “Ancak bu işin o kadar fanatiği var ki ve onlardan öyle bir talep geldi ki devam etme kararı aldık” dedi.


Haberin Devamı