Gazete Vatan Logo

Alubond Turkey, Üretimi Burada Yapacak

Alubond Turkey Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Ergenç: “A2 Yanmaz alüminyum kompozit paneli Türkiye’de üreteceğiz”

Alubond Turkey, 2 Yanmaz alüminyum kompozit paneli Türkiye'de üretme kararı aldı. Alubond Turkey -Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Ergenç'in konuyla ilgili açıklamaları...

Alubond Turkey -Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Ergenç:

“ALUBOND TURKEY olarak yaklaşık iki yıldır Türkiye Alüminyum kompozit panel pazarında faaliyetimiz sürüyor. Bu iki yıl içerisinde teknoloji üssümüzün de bulunduğu Dubai’deki fabrikamızdan ithal olarak getirdiğimiz ALUBOND A2 yanmaz ürünlerimizle, Türkiye’de şu an yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden prestij projelerin neredeyse tamamında tercih sebebi olduk. Bu da ALUBOND USA ailesi olarak bizi çok mutlu etti.

Yüksek kaliteli ürünlerimizin gördüğü bu yoğun ilgi ve Türkiye Alüminyum kompozit panel pazarındaki büyüme eğilimi doğrultusunda MULK HOLDİNGS bünyesinde bulunan ve yıllık 25 milyon m2 üretimi ile dünyanın en büyük kompozit panel üreticisi ve A2 yanmaz kompozit panelin mucidi olan ALUBOND USA, 2013 yılı itibari ile Türkiye’de “ALUBOND TURKEY” olarak yatırım kararı aldı. Bu doğrultuda Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Muzaffer Boynudelik’in önderliğinde bu yılın mart ayı itibari ile Beylikdüzü’ndeki fabrika binamızda B, B1, B2, ve PE sınıfında kompozit panel üretimine başladık.

Haberin Devamı

Silivri bölgesinde 30 000 m2 alan üzerinde inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni fabrika binamızın hizmete girmesi ile birlikte 2013 yıl sonu itibari ile yaklaşık 15 milyon USD yatırımla A2 üretim hattımız devreye girecek. Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilecek olan özel mineral dolgulu A2 sınıfı yanmaz kompozit ürünümüz ile öncelikle yurt içinde gelecek talepleri karşılamayı hedefliyoruz ve aynı zamanda yakın coğrafyadaki ülkelere yapacağımız ihracat ile de ülkemize sağlayacağımız katma değer için şimdiden çok heyecanlıyız.

ALUBOND USA, dünya üzerinde sekiz üretim tesisinde hizmet veren bir yapıya sahip. Üretmiş olduğumuz yüksek kalitede alüminyum kompozit paneller ile dünyada da tercih edilen ilk marka konumunda. Bu yüzdendir ki dünyanın belli başlı projelerinde ALUBOND USA markasını görebilirsiniz. Buna bir kaç örnek vermek gerekirse

Haberin Devamı

BURJ KHALIFA Dubai , YAS HOTEL Abu Dhabi , W HOTEL Barcelona , RED STRİPE Belgrade , MİNEC Italy , INDEX TOWER Dubai , OIPCO TOWER Qatar.

Türkiye de ALUBOND USA’yı tercih eden prestij projelere baktığımızda

İSTANBLOOM , AĞAOĞLU MY HOME , AĞAOĞLU 212 , GÖZTEPE HİLTON , SHERATON BURSA , FOURWINDS , FOLKART TOWERS , EXEN İSTANBUL , ARİSTA LİFE , MALATYA HİLTON, AGRI HAVALIMANI, BAUHAUS KAGITHANE, ITU TEKNOKENT bunlardan bazıları.

Tabi ki bu kadar büyük ve prestijli projelerde tercih edilmek için ürün kalitenizin çok yüksek olması gerekiyor. ALUBOND USA olarak AR-GE çalışmalarına ciddi yatırım yapmaktayız. Bu çalışmalar sonucunda A2 yanmaz klasmandaki ürünümüz daha elastiki iç dolguya sahip ve uygulama esnasında uygulayıcı firmalara kullanım kolaylığı sağlıyor. Bunun yanı sıra ALUBOND USA olarak sadece bize özel 6 değişik renk ELOKSAL kaplamalı ve 30 yıl garantili alüminyum kompozit panel üretimine başladık. Ayrıca ALUBOND USA olarak yeni mekanik ve kimyasal yapıştırma teknolojisi kullanarak ve PDFV kaynar 500 florokarbon dış kaplama uzun ömürlü karbon performansıyla birlikte hava şartlarına karşı dayanıklılığı da garanti etmekteyiz.

Haberin Devamı

Tüm bu çalışmaların yanı sıra yönetim kurulumuzun vermiş olduğu destek doğrultusunda güçlü ve profesyonel bir pazarlama ekibi oluşturmaktayız. Oluşturmaya başladığımız bu ekip ile birlikte bölge satıcı bayilikleri tahsis ediyoruz, fakat bu konuda çok hassas davranıyoruz. Bu süreç, markamızı temsil gücüne sahip firmalar ile iş ortaklığı anlamında bir çalışma olacak ve satıcı bayiliklerimizi tamamladıktan sonra daha yoğun bir pazarlama çalışması yapacağız .

Bunun yanında Türkiye kompozit panel üretimi sektöründe lideri olmayı hedefleyen bir marka olarak bu hedef ve vizyonumuzu medya iletişim ve reklam çalışmalarıyla da ortaya koyacağız. Önümüzdeki Ekim ayı içerisinde yapı ve cephe sektörüne ALUBOND TURKEY’in lansmanını yapmayı hedefliyoruz. Bu lansman çalışması için şimdiden ajanslar ile görüşmelerimize başladık. Türkiye pazarında çok kısa sürede sektöre yön veren dev bir marka konumunda olmayı hedefliyor ve üretimden reklama dek tüm stratejimizi bu hedef paralelinde şekillendiriyoruz.”

Haberin Devamı