Gazete Vatan Logo

Altında gizemli artış!

Altında gizemli artış!

Altın fiyatlarında inişli çıkışlı seyir devam ederken dün gece saatlerinde heyecan verici bir gelişme yaşandı. Altın fiyatları 1.200'lü seviyelerden görenlerin gözlerine inanamadığı bir seviye olan 1.466 dolar seviyelerine çıktı.

HEYECAN YAŞATAN 40 SANİYE!

Altında gece saat 00:16'da başlayan sır dolu hareketlilik tam 40 saniye sürdü. Saniyeler içerisinde 1.200 dolardan 1.466 dolara kadar çıkıp kısa süre sonra yeniden 1.200'lü seviyelere gerileyen altın yatırımcısına da büyük heyecan yaşattı.

YABANCI EKRANLARDA ''12 AYIN ZİRVESİ'' ŞEKLİNDE VERİLDİ

Altındaki hareketlilik yurtdışındaki ekranlarda ''Altın son 12 ayın en yükseğinde'' şeklinde verildi. İnanılmaz hareketlilik sonrası dünyada olağanüstü bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığına bakan yatırımcılar herhangi bir ani gelişmenin olmadığını görünce yükselişin nedenini merak etmeye başladı.

SEBEBİ SIR!

Altında yaşanan rekor yükselişin sebebinin şu anda sır olduğunu dile getiren Altın Uzmanı Volkan Kuğucuk yaptığı açıklamada, bir fiyat sağlayacısında hatanın yaşanmış olması veya sistemde kapalı olarak yapılan bir testin açık unutulmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

BİR ÜLKENİN YOK OLMASI LAZIM!

Böyle bir yükselişin ancak dünyada bir ülkenin yok olması gibi olağanüstü durum karşından olabileceğini de ifade eden Kuğucuk, konuyla ilgili servis sağlayacılarından henüz bir açıklama yapılmadığını belirtti.

GERÇEK OLSAYDI ÇEYREK 175 LİRA OLURDU

Kuğucuk, böylesi bir durumun gereçek olması durumunda ise altının gramının 85 liradan 104 liraya, çeyrek altının fiyatını ise 140 liradan 175 lira seviyesine çıkabileceğini söyledi. (KENAN BİTER/HABER 7)