Gazete Vatan Logo

Altın Koza iki filmin!

Geceye Gezi olayları damgasını vurdu

Altın Koza iki filmin!

Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu’nun yönettiği ’Gözümün Nuru’ ve Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ’Yozgat Blues’ aldı...

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 20’ncisi organize edilen Altın Koza Film Festivali’nin büyük ödül töreni dün gece Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapıldı. 12 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Berlin Film Festivali Avrupa Film Pazarı Direktörü Beki Probst’un başkanlık yaptığı, yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Türker Korkmaz, görüntü yönetmeni Özgür Eken, oyuncular Melisa Sözen, Yiğit Özşener ve müzisyen Cengiz Onural’dan oluşan jüri, En İyi Film Ödülü’nü paylaştırdı. Ödülü Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu’nun yönettiği ‘Gözümün Nuru’ ve Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ‘Yozgat Blues’ filmleri aldı.

‘Annelere ithaf ediyorum’

Geceye Gezi olayları damgasını vurdu. Gözümün Nuru filminin yönetmeni Hakkı Kurtuluş, ödülü Gezi olaylarında gözünü kaybeden arkadaşlara adadığını söyledi. En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü Soğuk filmiyle alan Ahmet Emre Tanık ise “Sinirlenince güzelleşen Türkiye’ye adıyorum” dedi. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü Köksüz filmindeki rolüyle alan Melis Ebeler ise konuşmasında “Sanat özgürlük için direniştir” diye seslendi. Boşluk adlı yapıtıyla Kurmaca Jüri Özel Ödülü alan Onur Gürler de “Ödülü özellikle son olaylarda hayatanı kaybeden 6 gencin annesini ithaf ediyorum” dedi.

ALTIN Koza’da dağıtılan diğer ödüller şöyle:

Haberin Devamı