Gazete Vatan Logo

Alo kurbanım kaçtı!

İBB Kurban Bayramı’nda sorun yaşanmaması için alarma geçti. AKOM’da kurulan kurban kriz merkezi bayram boyunca nöbette olacak, ALO 153 ihbarları alacak. Boğaz’da sıkı tedbirler alınacak.

Alo kurbanım kaçtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nı sorunsuz yaşamak için bir dizi önlem aldı. Öncelikli olarak Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) kurban kriz masası oluşturuldu. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda belediyenin tüm ilgili birimleri kurban bayramı boyunca 24 saat nöbette olacak.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından da ALO 153 üzerinden ihbar ve bilgilendirme hattı kuruldu. 24 saat açık olacak hat ile vatandaşların her türlü şikayet ve talepleri değerlendirilecek. Zabıta Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Boğaz çevresi ve dere kenarlarında kaçak kesim ile mücadele edecek ve ceza kesecek.

Mobil uygulama

İBB tarafından ayrıca İstanbulluların kurban hizmetlerine kolay ulaşımı için ‘İBB Kurban Mobil Uygulaması’nı da hayata geçirdi. ‘Google play ve appstore’dan telefonlara ve tabletlere indirilebilecek İBB kurban uygulamasıyla, satın almayı düşündüğü kurbanın küpe kontrolü ile Tarım Bakanlığı’ndaki kayıdına ulaşabilecek.

Dokuz kurban kesim yeri

Haberin Devamı

Ayrıca aynı uygulama ile kurban ve adak satış yerleri, kurban ve adak kesim yerleri, kurban hakkında haberler ve bilgiler, ihbar hattı gibi içerikler sunuluyor. İBB’nin Avrupa Yakası’nda 6, Anadolu Yakası’nda 3, kurban satış ve kesim alanı bulunuyor.

Nüfus 25 bin tatilci 120 bin
Batı Karadeniz’in incisi olarak adlandırılan, 38 kilometrelik kumsalı ve 3 mavi bayraklı plajı ile bölgenin en önemli turizm alanı olan Akçakoca’da Kurban Bayramı tatili dolayısıyla otel ve pansiyonlar tamamen doldu. Nüfusu 25 bin 600 olan ilçeye bayram tatili boyunca 120 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.