Gazete Vatan Logo

Almanya kızlarına el koydu Iğdır’a kaçırdılar

Yaşına uygun olmayan filmi televizyonda izlerken kendisini gören annesinin kızarak “Seni akşam babana söyleyeceğim” sözü üzerine 1 Ocak 2016’da okula giden Selin Emine Alp, öğretmenine, “Evime gitmek istemiyorum, babamdan korkuyorum” dedi.

Almanya kızlarına el koydu Iğdır’a kaçırdılar

Okuluna gitmeden önce yaşına uygun olmayan filmi televizyonda izlerken kendisini gören annesinin kızarak “Seni akşam babana söyleyeceğim” sözü üzerine 1 Ocak 2016’da okula giden Selin Emine Alp, öğretmenine, “Evime gitmek istemiyorum, babamdan korkuyorum” dedi. Öğretmeni bunun üzerine polisi arayarak durumu anlattı. Okula gelen polisler Selin’i alıp yurda yerleştirdi ve aileyi de telefonla, “Siz çocuğunuza iyi bakamıyorsunuz, bundan sonra ona devlet bakacak” dedi. Yılmaz ve Hatice Alp çifti hukuki süreç başlatarak davaya itiraz etmelerine rağmen çocuklarını alamadı.

Alman Hükümeti tarafından alıkonduktan sonra okula gönderilmeyen ve aradan geçen yaklaşık 2 yıl içerisinde ayda bir kere çocuklarını görebilen Alp çifti büyük bir üzüntü yaşarken, ailesinden uzak kalan kızları da iddiaya göre birkaç kez intihar girişiminde bulundu. Son olarak 30 Ağustos günü bileklerini kesen Selin Emine Alp evlerine 5 kilometre uzaklıktaki bir klinikte tedavi altına alındı. Alman yöneticiler aileye kızlarını 2 saat görebileceklerini bildirdi. Hastaneye giden çift kızlarını alarak kendilerine ait Alman plakalı otomobille Türkiye’ye kaçırdı. Kızını Türk topraklarına soktuğunda derin bir nefes alan Alp çifti memleketleri Iğdır’a gelerek bir otele yerleşti.

Haberin Devamı

Tutuklama kararları var

Haklarında tutuklama kararı çıkarılan 41 yaşındaki Yılmaz Alp, şunları anlattı: “Okula gelen polis kızımı alıp götürmüş. Evi arayarak, ‘Kızınıza bundan böyle Alman hükümeti bakacak. 18 yaşına kadar göremeyeceksiniz’ demişler. Mahkemeye gittik ama sonuç alamadık. Kızım da bizden ayrı kaldığı için bileklerini keserek intihar girişiminde bulunmuş. Götürdükleri bir sağlık kliniğinden kaçırdım. Büyük oğlum Yasin (17) Almanya’da kaldı, eşim Hatice ve çocuklarım Musa (14), Selin (12) ve Rojin (5) ile birlikte Iğdır’a geldik. Alman Hükümeti’nden isteğimiz bizi affetmeleri. Her şeyimizi orada bırakıp geldik.”