Gazete Vatan Logo

Almanya'dan skandal telefon

İspanya'yı arayan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, kırmızı bültenle aranan Akhanlı'nın Türkiye'ye iade edilmemesi için talimat verdi. Bunun üzerine Akhanlı dün 'şartlı tahliye' ile serbest bırakıldı.

Almanya'dan skandal telefon

Türkiye düşmanlığında terör örgütü PKK ve FETÖ'cülere kucak açan AB'ye yaptırım için çağrı yapan Almanya küstahlıkta bardağı taşırdı. 80'li yıllarda Türkiye Devrimci Komünist Partisi'ne (TDKP) üye olduğu gerekçesiyle tutuklanan cezaevinden çıktıktan sonra 1989'da 1 kişinin öldüğü döviz bürosu soygununa katıldığı için hakkında verilen mahkeme kararı Yargıtay tarafından bozulan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Doğan Akhanlı hakkında kırmızı bültenle İnterpol'de yakalama kararı çıkarılmıştı. İspanya'da geçtiğimiz günlerde tatil yapan Akhanlı, Granada şehrinde kimlik kontrolü sırasında, Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

KÜSTAH GABRİEL DEVREDE!

İspanya, Doğan Akhanlı'yı uluslararası yasa ve anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'ye iade etmeye hazırlanırken Almanya'dan beklenmedik bir çıkış geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin talebiyle İspanya'da gözaltına alınan yazar Doğan Akhanlı'nın Türkiye'ye iade edilmemesi için harekete geçti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel bizzat devreye girerek cumartesi akşamı İspanyol mevkidaşı Alfonso Dastis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

'KONSOLOSLUKTAN YARARLANSIN'

Gabriel, görüşmede aynı zamanda vatandaşlık da verdikleri Akhanlı'nın Türkiye'ye iade edilmemesini ve Almanya'nın iade sürecine dahil edilmesini talep etti. Almanya Dışişleri Bakanı ayrıca Doğan Akhanlı'nın bir an önce konsolosluk hizmetlerinden yararlanmasını istedi.

SÖZDE ERMENi SOYKIRIMI YALANININ SÖZCÜSÜ

Kitaplarında insan hakları konusuna ağırlık veren Uluslararası PEN Kulübü üyesi Akhanlı, Ermeni Soykırımı ile yüzleşilmesine ilişkin eserleriyle de tanınıyor.

Almanya'nın sahip çıktığı yazar Doğan Akhanlı Ermeni soykırımıyla ilgili yalan dolu kitapları ve yazılarıyla biliniyor. 2010'da hasta olan babasını ziyaret etmek için İstanbul'a giden Akhanlı, 1989 yılında bir kişinin öldüğü döviz bürosu soygununa katıldığı iddiasıyla havaalanında tutuklanarak cezaevine konmuştu. Alman politikacılar, yazar ve sanatçılar

Haberin Devamı

o dönemde Akhanlı'nın beraat etmesi için çağrıda bulunmuş ve yazar hakkındaki davadan 2011 yılında beraat etmişti.