Gazete Vatan Logo

Alman polisi terörist avına çıktı

Almanya’nın 5 eyaletinde terör saldırısı hazırlığında olduğu düşünülen Çeçen asıllı 14 zanlının yakalanması için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Alman polisi terörist avına çıktı

Ekim ayı başında başkent Berlin’i hedef alan bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ militanı Cabir el Bekir’in yakalanmasının ardından alarma geçen Alman polisi, dün 5 eyalette eş zamanlı anti-terör operasyonları düzenledi. Türingiya, Hamburg, Kuzey Ren-Vestfalya, Saksonya ve Bavyera eyaletlerinde yüzlerce polis, sabah saatlerinden itibaren 13 noktaya baskınlar düzenledi. Yerel basın güvenlik güçlerinin, ‘çok yakın saldırı tehdidi’ bulunduğu gerekçesiyle harekete geçtiğini duyurdu. Elit polis gücü SEK’e mensup özel timlerin de katıldığı operasyonlarda, yaşları 21 ve 31 arasında değişen Çeçen asıllı 14 Rus vatandaşının arandığı, arananlardan 3 tanesinin de kadın olduğu kaydedildi. Zanlıların büyük bölümünün DEAŞ üyesi olduğu düşünülüyor.

Hepsi sığınmacı

Hamburg ve Dortmund şehirlerinde yoğunlaşan operasyonlarda aranan zanlıların ülkeye sığınmacı kılığında girdikleri belirlendi. Gözaltına alındıktan sonra hücresinde intihar eden 22 yaşındaki DEAŞ üyesi El Kebir’in de ülkeye mülteci olarak giriş yaptığı ortaya çıkmıştı. Aranan Çeçenlerin büyük kentlerde silahlı ve bombalı saldırılar düzenlemesinden endişe ediliyor.

Haberin Devamı