Gazete Vatan Logo
Magazin Alkollüydü taciz etti!

Alkollüydü taciz etti!

‘Yaşamayanlar’ dizisinin oyuncusu Elit İşcan, rol arkadaşı Efecan Şenolsun tarafından cinsel tacize uğradığını ve yapım ekibinin duruma ilişkin herhangi bir şey yapmadığını iddia etti

Alkollüydü taciz etti!

Elit İşcan, olayı şöyle anlattı: “Karavanda çalışma arkadaşlarımla otururken Efecan Şenolsun geldi, bana hakaret etti ve gitti. Aynı gece farklı zamanlarda iki kez daha bulunduğum yere gelip vücut dokunulmazlığımı da ihlal ederek açıkça cinsel tacizde bulundu. Çok ağır küfürler savurdu. Yapım ekibi, Efecan Şenolsun’un sarhoş olduğunu, set gidişatını aksattığını ve orada bulunanların güvenliğini tehlikeye attığını gördüğü halde, bu durumu engellemek için hiçbir şey yapmadı. Durumu, hem yapım ekibine, hem de her ikimizin de o dönem bağlı olduğu ajansa ilettim. Benden süre istendi. Bekledim. Ancak aradan geçen zamana rağmen hiçbir adım atılmadı. Hukuki işlemleri başlattım ve şikayetçi oldum.”

İddialar art niyetli

Efecan Şenolsun da yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı: “Yaklaşık 5 ay önce Elit işcan ile aramızda ‘sözlü’ bir olay yaşandı. O güne kadar yakın iki çalışma arkadaşıydık. Ancak o günden sonra hakkımda ‘asılsız’ bazı iddialarda bulunmaya başladı. Avukatımla aldığım karar neticesinde 5 aydır susuyorum. Kamuoyu yaratmak için gerçek dışı şeyler anlatmaya başladı. Asıl bu 5 aydır bana taciz ve mobbing yapıldı. Ben de gerekli hukuksal süreci başlatıyorum. Çünkü iddialar art niyetlidir.”

Haberin Devamı

TACİZE KARŞIYIZ
‘Yaşamayanlar’ın oyuncuları Kerem Bürsin, Birkan Sokullu, Selma Ergeç ve Nilperi Şahinkaya da açıklama yaptı. Olaya tanık olmadıklarını, ancak şiddet ve tacizin her türlüsüne karşı olduklarını söylediler.