Gazete Vatan Logo

Alışverişe çıktı

Pazar payını artırmayı isteyen CarrefourSA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, “Market alma ihtimalimiz var. Lokasyon ve kategori bazlı satın almalar olabilir” dedi.

Alışverişe çıktı

Organize perakende sektöründeki yüzde 5-5.5 pazar payını artırmayı planlayan CarrefourSA, alışverişe çıkıyor. 2015’te Kiler Alışveriş’in mağazalarını bünyesine katan şirket, lokasyon ve kategori bazlı satın alma fırsatlarını değerlendirme kararı aldı.

Büyüme planları doğrultusunda mevcut marketlerini tüketici ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirecek olan CarrefourSA, geçtiğimiz günlerde başlattığı ‘yeni gurme’ konseptinin ardından, ‘yeni hipermarket’i hayata geçirdi.

CarrefourSA’nın 6 milyon TL’ye yenilenen İstinye’deki hipermarket konseptinin tanıtım toplantısında konuşan Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, gıda perakendesinin Sabancı Holding için çok önemli sektörlerden biri olduğunu belirterek, “Yeni yatırımlar olarak market yenilemenin dışında sınırlı sayıda da olsa yeni marketler açacağız. Başka markalardaki marketleri alma ihtimali de var. Büyüme, organik de inorganik de olabilir” dedi. Köseoğlu, satın almaların büyük şubeli marketlerden ziyade lokasyon ve kategori bazlı alımlar olacağını ekledi.

Haberin Devamı

Ciromuz yeterli değil

Carrefour ve Sabancı Holding gibi iki büyük grubun ortaklığında faaliyet gösteren CarrefourSA’nın bugünkü cirosunun yeterli olmadığının altını çizen Ata Köseoğlu, “Çok daha iddialı büyüme planlarımız var. Hizmet kalitemizi de düşürmeden bunu yapacağız” diye konuştu.

Mevcut marketleri tüketici ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirdiklerini söyleyen CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin de, “Büyüme hedeflerimiz var, pazar payımızı artırmak istiyoruz. Türkiye’de çok daha büyük firmalar var ama onların pozisyonlarında da sıkışma olduğunu düşünüyoruz. Bu tür mağazalar açıldıkça tüketicinin tercihinin de değişeceğini düşünüyoruz. Çok kısa zaman içinde kârlı bir büyüme gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.