Gazete Vatan Logo

Ali Babacan’ın ismi bile yetti

12 yıldır Ak Parti’nin ekonomi yönetiminin başında olan Ali Babacan’ın seçimlerde yeniden Ankara’dan aday gösterilmesi ve uzun yıllardır Maliye Bakanlığı koltuğunda oturan Mehmet Şimşek’in Gaziantep’ten aday olması, piyasalarda memnuniyetle karşılandı.

Ali Babacan’ın  ismi bile yetti

12 yıldır Ak Parti’nin ekonomi yönetiminin başında olan Ali Babacan’ın seçimlerde yeniden Ankara’dan aday gösterilmesi ve uzun yıllardır Maliye Bakanlığı koltuğunda oturan Mehmet Şimşek’in Gaziantep’ten aday olması, piyasalarda memnuniyetle karşılandı. Gün içinde 74.011 puana kadar gerileyen endeks, günü yüzde 0.16 yükselişle 75.099 puandan kapandı. Fed’in kararının ardından ilk tepki olarak 2.97’lere gerilese de dün sabah saatlerinde 3.00 civarına çıkan dolar/TL de Babacan ve Şimşek’in 1 Kasım seçimleri

için Ak Parti’nin aday listesinde yer aldığının açıklanmasıyla tekrar geriledi. Bir bankacı, “Gün içinde 3.00 seviyesinin altınwa geldikçe kurumların dolar talebini gördük. Öğleden sonra Babacan ve Şimşek’in adaylık haberi gelmesiyle piyasada pozitif etki yarattı ve kur gevşedi” dedi.