Gazete Vatan Logo

Alerji için muayene randevusu kalmadı!

Havaların ısınmasıyla bahar beklenen yüzünü gösterdi. Ancak baharın gelişinin çok arzu edilmeyen bir habercisi daha var; alerjiler. İstanbul da bu olumsuz etkiyi hisseden şehirlerin başında geliyor. İstanbul’da bugünlerde artan alerji hastalıkları yüzünden alerji ve cildiye bölümlerinden doktor randevusu almak neredeyse imkansız hale geldi.

Alerji için muayene randevusu kalmadı!

İşte randevu maceramız

Sağlık Bakanlığının hasta randevu sistemi olan ‘ALO 182 MHRS’ (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) arandığında durumun vehameti daha da anlaşılıyor. Öncelikle cildiye bölümü için randevu almaya çalışıyorum. İlk tercihim işinin ehli branş doktorlarının görev yaptığı Bakırköy’deki İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi, ancak görevli önceki iki gün boyunca olduğu gibi, “Hastanenin en yakın randevusu 1 Haziran Çarşamba günü (16 gün sonra). 15 günü geçtiği için randevu oluşturamıyoruz” diyor.

Avrupa Yakası’nda en erken randevu 26 Mayıs’ta şehrin dışındaki Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi’nde. 27 Mayıs’ta ise Fatih ve Bayrampaşa’da iki randevu var. Başka bir hastane için 30 Mayıs’ı beklemem gerekiyor. Bu arada Şişli ve Beşiktaş gibi merkez semtlerde yaşan vatandaşlar da ilçelerindeki devlet hastanelerinden 15 günlük sıra olduğu için randevu alamıyor. Anadolu Yakası’nı sorduğumda bakanlık görevlisi 20 Mayıs’ta Beykoz Devlet Hastanesi’nde tek bir randevu var diyor. Ondan sonraki en erken randevu 25 Mayıs’ta Şile Devlet Hastanesi’nde. İmmünoloji ve alerji bölümü bulunan hastanelerde de dolu.

Haberin Devamı